Deltok i spurten

Thor Hoshovd hadde krefter til å trekke opp spurten foran mål, men 200 meter før mållinja fosset de andre forbi.

Australske Robbie McEwen vant den tredje etappen i Tour de France i dag.

Thor Hushovd var tydeligvis pigg igjen etter den dramatiske innsatsen mandag, og var med på å trekke opp spurten inn i Reims. Nordmannen ledet da det var 200 meter til mål, men så kom de fossende forbi, den ene etter den andre, og til slutt gikk altså McEwen først over mål.

Tyske Erik Zabel fulgte nærmest McEwen, og han tar også over den gule ledertrøyen, melder NTB.

Hushovd opplevde et mareritt under gårsdagens etappe, og trengte å hente seg inn i dag. Det fikk han også sjansen til, ettersom hovedfeltet holdt et meget bedagelig tempo i dagens 3. etappe, 175 kilometer fra Metz til Reims.

Allerede etter 6 kilometer gikk to ryttere i brudd. Franske Jacky Durand og Franck Renier stakk, og fikk reise fra feltet. På det meste var de over elleve minutter foran hovedfeltet.

Litt over halvveis ble luken krympet til sju minutter, og til slutt ble den spist opp.

- Vi skal bli blant de tre beste

- Jeg skulle nok gjerne hatt en ekstra dag å komme meg på etter det som skjedde mandag, men det får jeg ikke. Derfor håper jeg beina mine skal bli så bra at jeg kan gjøre en skikkelig jobb for laget, sier Thor Hushovd.

Han fikk en fin og lett gjennomkjøring tirsdag, men smellen han fikk mandag var kraftig og kan sitte i lenger enn han tror selv.

Det er ikke så mye som skal til før han kan få en ny smell, og Credit Agricole-laget er avhengig av en pigg Hushovd for å leve opp til målsettingen sin på onsdagens etappe.

- Vi vant i fjor. Det kan det nok bli vanskelig å kopiere, men vi har da tatt mål av oss til en plass blant de tre beste, sier Hushovd optimistisk.

I sammendraget ligger han over halvtimen bak teten, men han har aldri tatt mål av seg til å være med å kjempe blant de beste på annet enn enkeltetapper, så det gjør ikke noe.

(Dagbladet.no og NTB)