Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Delvis mitt ansvar at mange ansatte i Brann mister jobben

Tung landing for Norling i Bergen.

PRESSET: Svenske Rikard Norling vil gjerne prøve å få til et opprykk med Brann neste sesong. Foto: ARVID STEEN / DAGBLADET
PRESSET: Svenske Rikard Norling vil gjerne prøve å få til et opprykk med Brann neste sesong. Foto: ARVID STEEN / DAGBLADET Vis mer

FLESLAND (Dagbladet): Rundt 25 pressefolk hadde møtt opp da Brann landet på flyplassen i Bergen i dag.

Det var en lutrygget gjeng spillere og ledere som måtte forklare seg enda en gang hvordan de greide å tape for Mjøndalen.

Det tyngste med å rykke ned er at det er delvis mitt ansvar at mange ansatte i Brann mister jobben, sier en nedbrutt Rikard Norling etter at Brann landet på Bergen lufhavn i dag.

Pedersen kan bli i Bergen
Marcus Pedersen ble hentet inn i høst for å score mål og redde Brann. I kontrakten hans står det at han kan forsvinne vederlagsfritt ved nedrykk.  

- Jeg har vel ikke bedret merkevaren min i høst, så jeg ser ikke helt bort i fra at jeg blir værende i Bergen for å prøve å skyte klubben opp i toppserien igjen. Men først og fremst må klubben ønske meg, så må jeg også vurdere hva som er rett for meg. Akkurat nå har jeg den kjipeste dagen i karrieren min, sier Pedersen. 

 - Angrer du på at du ikke valgte Molde i høst? 

- Nei. jeg angrer ingenting. Ting går ikke som planlagt. Men det kan man ikke angre på, sier han.

Hoggestabbe
Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen har tidvis vært hoggestabbe i Bergen. Mange forlanger at han må ta ansvar og gå. Han skjønner frustrasjonen blant fansen.  

- Folk har lov til å være skuffet og forbanna. Nå skal vi rett i møter og evaluere årets sesong, og starte planleggingen av den neste. Fredag denne uken er det styremøte, sier Bruun-Hanssen til Dagbladet. 

- I neste uke tror jeg vi har en fasit på hvem som blir og kanskje hvem som ikke blir med oss videre. Men gi oss litt tid. Vi skal ikke forhaste oss nå.

Over halvparten av spillerne har nedrykksklausuler i sine kontrakter. Det betyr opptil halvering av lønn hos enkelte spillere. I dag var dette ikke et tema.  

- Jeg kommenterer aldri min egen lønn - eller andres. Men vi må selvsagt spare penger, og det blir et langt, langt lavere budsjett i hele klubben neste år, sier Erik Huseklepp.

Han er en av de spillerne som blir værende i klubben. Men mange vil forsvinne. Noen frivillig, mens andre vil Brann prøve å tjene penger på i en vanskelig situasjon.

Blir med om han får lov
Trener Norling var langt mer ydmyk i dag enn i forkant av serien hvor han hintet frampå at Brann skulle kjempe om edelt metall.

- Det er vanskelig å peke på hva som gikk galt. Men det gjør vondt innvendig i dag. Vi har mislyktes, og jeg tar ansvaret. Om klubben vil, så blir jeg med ned i 1. divisjon for å løfte Brann til nye høyder. Men akkurat i dag har vi nådd bunnen, sier Norling.

ANGRER INGENTING: Marcus Pedersen fikk ingen millionbonus for ny tippeligakontrakt, men vil ikke si at han skal bort fra Brann.
ANGRER INGENTING: Marcus Pedersen fikk ingen millionbonus for ny tippeligakontrakt, men vil ikke si at han skal bort fra Brann. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling