Dementjeva knuste Williams

Perfekt bursdagsgave til seg selv.

Jelena Dementjeva ordnet gaven til 26-årsdagen mandag selv, da hun knuste Serena Williams i finalen i Kreml Cup i tennis.

Hun tapte førstesettet, men kom voldsomt tilbake og vant kampen 5-7, 6-1, 6-1.

Dementjeva hadde møtt Williams fire ganger tidligere, og aldri vunnet et sett mot henne. Til glede for 10.000 tilskuere i hjembyen Moskva ordnet hun to servebrudd i hvert av de to siste settene og innkasserte seierspremien på om lag en million kroner.

- Det er en utrolig følelse å vinne på hjemmebane. Jeg er så fornøyd med meg selv over at jeg vant her, og enda bedre er det at jeg gjorde mine tilhengere glade, sa hun.

Dementjeva tok sin åttende turneringsseier i karrieren. Hun har vært finalist i Kreml Cup to ganger tidligere, men tapte begge gangene.

- Jeg visste at om jeg tapte i dag så ville jeg kanskje aldri igjen få sjansen til å vinne denne turneringen. Vissheten om at jeg aldri hadde greid å slå Serena hjalp meg faktisk, sa hun.

Williams medga at hun var sjanseløs.

- Hun spilte utrolig bra. Hun burde prøve å spille slik litt oftere, sa amerikaneren.

FORTJENT SEIER: Etter å ha tapt første sett, kom Jelena Dementjeva voldsomt tilbake og slo Serena Williams 6-1, 6-1 i de to neste. Her poserer de med Moskvas borgermester. Foto: AFP
FORTJENT SEIER: Etter å ha tapt første sett, kom Jelena Dementjeva voldsomt tilbake og slo Serena Williams 6-1, 6-1 i de to neste. Her poserer de med Moskvas borgermester. Foto: AFP Vis mer

(NTB)