TEMMET MESSI: Vadim Demidov og Real Sociedad havnet tidlig under mot Barcelona, men slo tilbake og berget uavgjort. Lionel Messi startet på benken, og klarte ikke å avgjøre kampen til Barcelonas fordel.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent West
TEMMET MESSI: Vadim Demidov og Real Sociedad havnet tidlig under mot Barcelona, men slo tilbake og berget uavgjort. Lionel Messi startet på benken, og klarte ikke å avgjøre kampen til Barcelonas fordel.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent WestVis mer

Demidov & co. slo tilbake fra 0-2 mot Barcelona

Kjempet seg til poengdeling etter elendig start.

Barcelona åpnet forrykende borte mot Vadim Demidovs Real Sociedad, men vertene kom tilbake i annen omgang og sikret et sterkt 2-2-resultat. Dermed kunne Real Madrid rusle til tabelltopp. Barcelona har ikke for vane å tape poeng uansett hvem de møter, men det reservepregede mannskapet fikk slite mot laget de tapte 1-2 for i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Stjernespillerne David Villa, Lionel Messi, Andrés Iniesta, Eric Abidal, Carles Puyol og Javier Mascherano var benket, men fikk se lagkameratene åpne kampen på kjent vis. 1-0 kom ved Xavi etter 10 minutter, mens Cesc Fàbregas doblet ledelsen rett etterpå. Med en ballbesittelse på hele 75 prosent og verdensklassespillere klare for innhopp virket det dermed som Barcelona styrte enkelt mot tre poeng, men i annen omgang gikk det galt for fjorårets seriemester. Et innlegg fra Xabi Prieto fant Imanol Agirretxe etter 59 minutter, og Real Sociedad-spissen styrte ballen i mål med pannebrasken. To minutter senere leverte hjemmelaget en kontring som ble avsluttet med scoring av venstreving Antoine Griezmann. — Dette var en viktig leksjon for oss. Det viste at man alltid må være skjerpet, sa Barcelona-trener Pep Guardiola. Demidov spilte hele kampen for vertene og bidro til at Barca-stjernene aldri klarte å slå tilbake etter utligningen. Dermed ga Real Sociedad god hjelp til Real Madrid.

Real vant lokaloppgjør For José Mourinhos menn knep tabelltoppen med en 4-2-seier i derbyet mot Getafe. Etter 14 minutter var Mesut Özil servitør da Karim Benzema fyrte Real i ledelsen. Men byrivalen ville ikke gi seg, og Miku sørget for at det sto 1-1 til pause. Etter en times spill fikk Cristiano Ronaldo sjansen fra straffemerket etter at Daniel Diaz felte Real-angriperen i eget felt. Ronaldo gjorde ingen feil, og ni minutter senere satte han opp Benzema da han med sin annen scoring for kvelden økte til 3-1. Miku var frampå igjen etter 73 minutter og reduserte, men det hjalp lite for gjestene. Gonzalo Higuaín viste at målformen er intakt da han kom inn fra benken og fastsatte resultatet til 4-2. — Vi vant, men jeg er ikke fornøyd med laget. Jeg må tenke gjennom hva som ikke stemte i dag og trekke noen konklusjoner, sa Mourinho.

Valencia-seier Real Madrid topper tabellen på bedre målforskjell enn Valencia, som i lørdagens siste kamp vant 1-0 over Atlético Madrid etter scoring av Roberto Soldado. I kampen mellom Villarreal og Sevilla klarte bortelaget å få med seg ett poeng etter en sen scoring av venstreback Alexis. Før det hadde Villarreal snudd kampen med ti mann etter at Alvaro Negredo sendte Sevilla i ledelsen. Giuseppe Rossi utlignet på straffe for gultrøyene, som spilte halvannen omgang i undertall etter utvisningen av Diego López. Marco Ruben gjorde 2-1 etter 72 minutter. Det holdt likevel bare til 2-2 for Villarreal, som har fått en svak start på årets ligasesong.

(NTB)