Demidov kan løse sentrale RBK-problemer

- Vi trengte mer pondus, sier Erik Hoftun.

(Dagbladet.no) Vadim Demidov var kampens store spiller på Ullevaal for to dager siden, da Rosenborg slo tilbake og sikret seg et poeng mot Vålerenga.

21-åringen - som ble kjøpt til RBK som midtstopper - sto ansikt til ansikt med landslagskaptein Martin Andresen midt på banen, men han viste ingen frykt.

Bare løpsvilje, pågangsmot og flott teknikk.

Nå varsler Rosenborg-ledelsen at Demidov kan få flere kamper på midtbanen.

God kjemi

- Han vurderes som sentral mot Tromsø, sier Erik Hoftun til Adresseavisen.

For Rosenborg har prøvd mange i den sentrale rollen, etter at Bent Skammelsrud og Ørjan Berg herjet der i glansdagene til klubben. De fleste som har fått sjansen har ikke lyktes.

Demidov selv sier at han spiller der lagledelsen mener han er best for klubben til enhver tid.

STORSPILTE: 21-åringen Vadim Demidov hadde bare så vidt prøvd seg sentralt på treningsfeltet før kampen mot Vålerenga. Foto: ARNT E. FOLVIK
STORSPILTE: 21-åringen Vadim Demidov hadde bare så vidt prøvd seg sentralt på treningsfeltet før kampen mot Vålerenga. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Jeg har ikke fått trent så mye i midtbanerollen på grunn av en liten skade i lysken, men jeg kjenner Tettey og Skjelbred godt fra U21-landslaget. Vi vet hvor vi har hverandre, sa han til Dagbladet.no etter søndagens kamp.

Vadim Demidov viste på banen på søndag at han ikke har unødvendig respekt for mer meritterte motspillere - noe han også demonstrerte utenfor matta, da han etter kampen gikk til verbalt angrep på Andresens taklinger.

- Har slitt sentralt

Rosenborg har de siste åra slitt med et forsvar som ikke har klart å lappe sammen defensivt. Demidov ble hentet inn som den første lappen som skulle tette igjen hullene.

Men nå kan det se ut som han skal sy sammen midtbanen i stedet.

- Vi har slitt sentralt i serieåpningen, og vi måtte inn med mer pondus. Demidov er i god form og har stor selvtillit om dagen. Mot Vålerenga vant han dueller, var ballsikker, flink til å føre ballen fremover, og faktisk ganske kreativ, sier Hoftun til Adressa.

Tarik Elyounoussi-agent Tore Pedersen er voldsomt imponert over unggutta i Tippeligaen. Han mener de - blant annet Demidov, Ciljan Skjelbred, Tettey, Reginiussen og Elyounoussi - har imponert så mye at de alle banker på døra til Åge Hareide for alvor. Ciljan, Tettey og Reginiussen har vært innom tidligere.

- For et par år siden var utenlandske klubber veldig lite interessert i å komme til Norge og se på norske spillere. Det som skjer nå minner meg litt om da vår generasjon var unge. Med tanke på hvordan landslaget har gjort det i det siste har ikke Norge noe å tape på å gi disse spillerne sjanse, sa Pedersen til Dagbladet.no i går.

Demidov kan løse sentrale RBK-problemer
MIDTSTOPPER: Vadim Demidov ble kjøpt inn som midtstopper, men kan nå bli omskolert til sentral midtbanespiller.