Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Demidov om kranglingen i Brann: - En vanlig samtale mellom en polakk og en russer

- Gud, hvor mange lagkompiser jeg har kjeftet på gjennom årene, sier Brann-kapteinen.

TEMPERATUR: Vadim Demidov og Piotr Leciejewski kranglet høylytt under kampen mot AaFK.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TEMPERATUR: Vadim Demidov og Piotr Leciejewski kranglet høylytt under kampen mot AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Aalesund - Brann 1-2 (1-0)

ÅLESUND (Dagbladet): Lagkompisene Vadim Demidov og Piotr Leciejewski gikk tilsynelatende i tottene på hverandre under oppgjøret mot AaFK, som Brann vant 2-1.

Kjeftingen internt i Brann-laget fikk flere til å reagere. Selv ler kaptein Demidov av hele situasjonen.

- Det er sånn vi gjør det i Brann. Vi kjefter på hverandre for å gjøre hverandre bedre og holde hverandre skjerpet. Gud, hvor mange lagkompiser jeg har kjeftet på gjennom årene. Men vi er alltid like gode venner igjen i garderoben etter kamp, forteller Demidov til Dagbladet.

Halvt russiske Vadim Sergejevitsj Demidov, som er hans fulle navn, illusterer det hele slik:

- Den lille krangelen var egentlig bare en vanlig samtale mellom en polakk (Leciejewski) og en russer (Demidov). Det skal være litt temperatur på banen, og det er litt ekstra temperatur mellom oss. Det fungerer for oss, sier Brann-profilen og smiler.

Branns forvandling Etter kampen var Demidov og Leciejewski perlevenner igjen. I så måte hjalp det at Brann snudde 0-1 til 2-1 i gårsdagens batalje i Ålesund.

- Hadde dette vært for to år siden, hadde vi tapt. Det er et nytt Brann-lag nå, et lag med lagmoral og som kjemper hardt for hverandre. Det er godt å se at vi har klart å snu denne trenden, sier Demidov.

- Vi gjorde det etter hvert i OBOS-ligaen i fjor. Nå viser vi at vi kan snu kamper også i Tippeligaen.

- Hvordan forklarer du forvandlingen?

- Lars Arne Nilsen kom inn som trener og snudde noen steiner. Endringene vi har gjort, har fungert godt. Nå faller vi ikke sammen slik vi gjorde. Det er gledelig, sier mannen med fortid i spansk, tysk og russisk toppfotball.

Skryter av trener Nilsen Også Azar Karadas, som ble matchvinner mot AaFK med sin første touch på ballen, gir trener Nilsen mye av æren for at Bergens stolthet er i en helt annen forfatning nå enn under Rikard Norlings ledelse.

- Lars Arnes nye ideer har hatt en positiv effekt, og vi som lag har kjempet godt sammen. Det er godt å se at vi har tatt tak, forteller Karadas til Dagbladet.

- Burde du starte neste kamp?

- Jeg har så klart lyst til å starte, men jeg tenker på lagets beste. Det er opp til treneren å bestemme.

- Vi er glade i å ta av Verken Karadas eller Demidov tar av etter å ha innledet sesongen med tre kamper uten tap i relativt vanskelige kamper på papiret.

- Er Brann et lag å regne med på øvre halvdel?

- Haha, nei, det vil jeg ikke si noe om. Vi er Brann og kommer fra Bergen og er glade i å ta av. Vi skal ikke gjøre det nå, forteller Demidov.

- Vi tar en kamp om gangen. Det er for tidlig å si noe om hvor gode vi kan bli i år, supplerer Karadas.

FYRER HVERANDRE OPP: Piotr Leciejewski og Vadim Demidov vet hvordan de skal motivere hverandre.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FYRER HVERANDRE OPP: Piotr Leciejewski og Vadim Demidov vet hvordan de skal motivere hverandre. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer