Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Demidov-overgang ga kjempebot

Hønefoss må punge ut.

Hønefoss er av Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) ilagt en bot på 50.000 kroner for overgangen til Vadim Demidov, som nå er i Rosenborg.

Boten er et resultat av brudd på flere bestemmelser, heter det i en pressemelding.

«Doms- og sanksjonsutvalget finner det dokumentert at Hønefoss BK har brutt NFFs lov om innsending og godkjenning av avtaler, bestemmelser i Agentreglementet, samt at klubben har handlet i strid med godkjent samarbeidsavtale med LIV/Fossekallen AS. Bakgrunnen for straffesaken er Vadim Demidovs overgang fra Sandefjord Fotball til Hønefoss BK.»

Utvalget har konkludert med at 1.-divisjonsklubben har brutt reglementet som har med innsending av avtaler til NFF for godkjenning å gjøre, samt at HBK skal ha brutt avtaler med LIV/Fossekallen.

«Utvalget mener det foreligger alvorlige brudd på til dels grunnleggende bestemmelser i NFFs regelverk. I skjerpende retning legger utvalget vekt på at klubben forsettlig har inngått avtale med innhold som er i strid med NFFs regelverk, og at det foreligger klare brudd på de regler som gjelder for inngåelse av slike avtaler. Allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier således en relativt streng reaksjon.»

Utvalget var enstemmig.

(NTB)

STRIDENS KJERNE: Da Vadim Demidov kom til Hønefoss fra Sandefjord, ble det gjort feil som nå straffes med med 50 000 kroner i bot av Norges Fotballforbund. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
STRIDENS KJERNE: Da Vadim Demidov kom til Hønefoss fra Sandefjord, ble det gjort feil som nå straffes med med 50 000 kroner i bot av Norges Fotballforbund. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media