TRIVES BEST I SPANIA: Vadim Demidov er ferdig med Tyskland, på tross av at han har to år igjen av kontrakten med Eintracht Frankfurt. Celta Vigo har opsjon på kjøp om klubben berger plassen i La Liga. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TRIVES BEST I SPANIA: Vadim Demidov er ferdig med Tyskland, på tross av at han har to år igjen av kontrakten med Eintracht Frankfurt. Celta Vigo har opsjon på kjøp om klubben berger plassen i La Liga. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Demidov skal aldri spille for en tysk klubb igjen

- Jeg blir i Spania, sier stopperen.

(Dagbladet): Han spiller kamper mot Ronaldo og Messi, men møtte muren i Bundesliga. Vadim Demidov vet hvorfor han mislyktes i Eintracht Frankfurt mens han lykkes i La Liga.

Selv om Celta Vigo ikke er den største klubben i Spania er Vadim Demidov fast inventar på stopperplass i La Liga-klubben, og møter Barcelona og Real Madrid på jevnlig basis. I Eintracht Frankfurt, derimot, sa det stopp etter noen få kamper.

- Hva skal man si? Noe passer man til, andre ting ikke. Det er to forskjellige jobber å være fotballspiller i Tyskland og Spania. Jeg skjønte tidlig at Frankfurt ikke var klubben for meg, og da ville jeg bare tilbake til Spania fortest mulig, sier Demidov til Dagbladet.

Tenker bare på å redde plassen
Fortsatt har han to år igjen av kontrakten med Eintracht Frankfurt, men allerede nå fastslår at han har spilt sin siste kamp for klubben. Ikke bare det, han slår fast at han aldri mer returnerer til tysk fotball.

- Nei, nei, jeg har to år igjen av kontrakten i Frankfurt, men jeg returner ikke til Frankurt. Jeg trives såpass godt i Spania at jeg blir her. Celta Vigo har jo en opsjon på kjøp hvis vi holder oss, og det er det eneste jeg tenker på akkurat nå, å redde plassen med Celta Vigo. Det fungerte ikke i Tyskland, verken for Frankfurt eller meg, så det er nok best at jeg blir i enten Celta Vigo eller en annen klubb, forhåpentligvis i Spania, sier Demidov.

Livsstil
Førstevalget for videre karriere er altså Spania, selv om han også åpner for Italia om han ikke skulle finne seg en ny klubb i Spania. For Demidov handler det om å finne en liga og en livsstil som kler ham.

- Men hva er egentlig forskjellen mellom Bundesliga og La Liga?

- I Tyskland løper man mest, og den som har den beste fysikken vinner kampene. I Spania er det litt annerledes, der er alt med ball. Og selvfølgelig er livet utenom fotballen to vidt forskjellige måter å leve på. I Spania er det mer fokus på å være sammen med familien, Tyskland er det hotell kvelden før kamp, mer disiplinert, mer som en jobb. I Spania er det mer en livsstil føler jeg.

- Det er alltid en diskusjon om hvilken liga som er best, men for meg handler det litt om hva slags type man er, hva slags person man er. For meg passer Spania mye bedre, og man ser vel enorm forskjell på meg fra de kampene jeg spilte i Tyskland og de kampene jeg spiller i Spania. Jeg trives mye bedre i Spania, sier Demidov.

Klar for landslagsstart
I dagene før landskampen mot Albania har mye av diskusjonen gått rundt hvem som skal spille midtstopper sammen med Brede Hangeland. Den kampen står mellom Vegard Forren og Demidov, men Forren har vært god i Demidovs fravær.

Nå, derimot, er det Demidov som spiller mens Forren sitter på benken i Southampton. Vadim er klar for å starte, selv om få beskylder Norge for å ha en spansk tilnærming til fotballen.

- Jeg føler ikke at det har så mye å si for konkurransen her at jeg spiller i Spania. Jeg spiller i en av verdens beste ligaer og klarer meg bra der. Da bør jeg jo klare å spille bra for Norge også. Det har jeg klart tidligere, så jeg er klar hvis jeg får spille, sier Demidov til Dagbladet.