Demidov skjønner godt hva Tyskland-sjefen snakker om

- Trengs fire spillere til å markere Ronaldo, sier Löw.

TØFF KJEKS: Real Sociedad og Vadim Demidov (høyre) klarte ikke å stoppe Real Madrids Cristiano Ronaldo i La Liga denne sesongen. I EM er det Tyskland, Nederland og Danmark som får oppgaven i første omgang. Foto: SCANPIX/AFP/ RAFA RIVAS
TØFF KJEKS: Real Sociedad og Vadim Demidov (høyre) klarte ikke å stoppe Real Madrids Cristiano Ronaldo i La Liga denne sesongen. I EM er det Tyskland, Nederland og Danmark som får oppgaven i første omgang. Foto: SCANPIX/AFP/ RAFA RIVASVis mer

(Dagbladet): 9. juni åpner Tyskland mot Portugal i det som regnes som den verste gruppa å være i i sommerens EM.

Etter Portugal venter Nederland og Danmark tyskerne, men først er det én mann som skal stoppes: Cristiano Ronaldo.

Joachim Löw ble spurt denne uka om han ville sette noen til å mannsmarkere portugiseren, Bayerns Philipp Lahm, for eksempel, men Tysklands landslagssjef avfeier den ideen som meningsløs.

- Det er ingen vits i å sette en mann på Ronaldo hele tida. Det trengs tre eller fire spillere for å stoppe ham, og jeg vil ikke ha en-mot-en-situasjoner mot ham, fastslår Löw.

Merker forskjellen
En som har kjent en Cristiano Ronaldo i toppform på kroppen nok i det siste, er Vadim Demidov. Demidov spilte stopper for Norge mot Portugal på bortebane i juni, og var også på banen i Real Sociedads to tap for Real Madrid i La Liga denne sesongen.

- Han er lynrask og ufattelig god. Man merker kjapt at man ikke er like bra som ham, sier Demidov til Dagbladet.

Han tror Ronaldo kan bli en av EMs absolutt store spillere, og holder portugiseren som favoritt til toppscorertittelen.

- Jeg regner med han vil bli brukt enda mer offensivt for i Portugal i EM enn han ble i kvaliken. Han har vært fantastisk for Real Madrid i år, det har vært helt umulig å stoppe ham. Det er klart, også han er avhengig av gode spillere rundt seg, men det har han i landslaget nå, sier Sociedad-proffen.

- Hva tror du om Portugals sjanser?

- De har gode muligheter. De har et godt lag, og jeg tror de er enda bedre enn da vi møtte dem. I hvert fall hvis Ronaldo er på topp formmessig, blir de farlige, sier Vadim Demidov.

Kan ikke gjøre alt
Det blir uansett tøft for Portugal i dødens gruppe, med gullfavoritter som Tyskland og Nederland sultne på avansement sammen med kvalikgruppevinner Danmark.

Cristiano Ronaldos lagkamerat i Real Madrid og på landslaget, Pepe, advarer mot å legge for mye ansvar på skuldrene til den tidligere Manchester United-stjerna.

- Dette er alles ansvar. Han er et menneske med ekstraordinære evner, som kan avgjøre utfallet av en kamp, men han er også bare en spiller i et lag, sier Pepe, ifølge AFP.

- Han har erfaringen, han vet hvordan han skal angripe disse kampene, men han kan ikke gjøre alt alene, sier Pepe.

Gruppe B er andre gruppe ut i EM-sluttspillet, Nederland møter Danmark i Kharkiv kl. 18 neste lørdag, mens Tyskland og Portugal møtes i Lviv kl. 20.45 samme kveld.

VIL IKKE MANNSMARKERE: Tyskland-trener Joachim Löw ser ingen grunn til å sette et frimerke på Ronaldo. Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender
VIL IKKE MANNSMARKERE: Tyskland-trener Joachim Löw ser ingen grunn til å sette et frimerke på Ronaldo. Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender Vis mer