Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Demidov våkner til toppkarakterer i spansk presse

- Alt tyder på at han blir satset på nå, mener Canal Plus-ekspert.

(Dagbladet): Vadim Demidov debuterte fra start for Real Sociedad mot Osasuna i går ettermiddag, i 1-0-seieren som senere førte til at bortelagets trener José Camacho fikk sparken.

I går skrøt Canal +-studioekspert Petter Veland voldsomt av Demidov, som klarte seg bra i duell med en av de sterkeste hodespillerne i ligaen, Walter Pandiani, og 1.93 m høye Dejan Lekic.

I dag våknet Demidov opp til strålende kritikker også i spansk presse.

Han er en av bare tre spillere i alle seks kamper som får karakteren 8 i avisa Sport, og på Real Sociedad er det bare målscorer og stjerne Raul Tamudo som matcher nordmannen.

Canal +-kommentator Andreas Stien-Leenderts mener Vadim Demidov har alle forutsetninger for å lykkes.

- Når han får en 8-er på børsen som bare en av tre, da har han vist at han er på vei mot en fast plass på det laget, sier Stien-Leenderts på vei hjem fra Spania.

Hodesterk og smart
Stien-Lendeerts så ikke Demidov i kampen i går, men kommenterte stopperens innhopp mot Almeria, og har fulgt nordmannens inntog i La Liga med stor interesse.

- Alt tyder på at han kommer til å bli satset på. Mikel Labaka (Zuriarrain) var ikke engang i troppen i går, og det ser ut som Demidov vil danne tospann med Jon Ansotegui, sier han til Dagbladet.

Samtidig må Mikel Gonzalez som en eventuell konkurrent for Demidov, mener Canal +-kommentatoren.

- Men ut fra det jeg har sett av Real Sociedad i år, så er Demidov bedre enn de gutta. Selv om laget har gjort det bra denne sesongen, har de ikke vært imponerende defensivt, sier han.

- Hva taler for at Demidov lykkes i Spania?

- Han har en del styrker som mange mangler i ligaen, en ting er at det ikke er mange av stopperne som er spesielt gode i lufta. Da han møtte Almeria i den kampen jeg kommenterte, så knuste han Henok Goitom i lufta, og han er en kjempe på nesten to meter. Demidov er også god på dødball både defensivt og offensivt, mener Andreas Stien-Lendeerts.

I varmen
Han tror også at den 24-årige forsvareren har innstillingen som skal til.

- Jeg bodde på samme hotell som Real Sociedad for en tid tilbake, og så under frokosten at Demidov satt sammen med de store stjernene på laget, det var åpenbart at han er tatt inn i varmen, sier La Liga-entusiasten.

- Det inntrykket jeg og de andre i kanalen har fått etter å ha intervjuet ham i forbindelse med ligaoppstarten, er også at han har alle forutsetninger for å gjøre det bra, sier Stien-Lendeerts.

IMPONERTE: Vadim Demidov gratulerer målscorer Raul Tamudo etter vinnertreffet mot Osasuna. I dag får nordmannen skryt.Foto: SCANPIX/EPA/JUAN HERRERO
IMPONERTE: Vadim Demidov gratulerer målscorer Raul Tamudo etter vinnertreffet mot Osasuna. I dag får nordmannen skryt.Foto: SCANPIX/EPA/JUAN HERRERO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling