<strong>I BELFAST:</strong> John Arne Riise (t.v.) og Vadim Demidov på trening før laget møter Nord-Irland onsdag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
I BELFAST: John Arne Riise (t.v.) og Vadim Demidov på trening før laget møter Nord-Irland onsdag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Demidov vil overta plassen til Wæhler

- Klar til å gi alt for landslaget og ta den plassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Kjetil Wæhlers fravær har to mann sjanse til å vise at de fortjener å være Brede Hangelands makker i midtforsvaret. Vadim Demidov og Thomas Rogne har ulike forventninger.

 - Jeg synes jeg har gjort det jeg skulle, og jeg ville sett fram til å spille selv om Kjetil hadde vært her. Jeg er klar til å gi alt for landslaget og ta den plassen, sier Demidov til NTB.

- Jeg tenker ikke så mye på landslaget, jeg ser det som en bonus å bli tatt ut. Det er kjempegøy å være med, men jeg har ikke noe spesielt mål, sier Rogne.

Demidov har vært i landslagstroppen lenge og ventet tålmodig på sine 12 kamper så langt. Han har vært god stort sett hver gang han har sluppet til. Rogne er på sin side eneste mann i troppen til onsdagens kamp mot Nord-Irland som ennå ikke har debutert på landslaget.

På den annen side er Rogne fast på Celtic, som går fra seier til seier i skotsk fotball og kan være på vei mot en hjemlig trippeltriumf. Demidov har i det siste hatt svært lite spilletid i Real Sociedad.

Det har sin klare forklaring, påpeker 25-åringen.

Skadetrøbbel - Jeg har slitt med skade en stund. Først kom jeg tilbake for en stund siden og spilte meg inn på laget. Så ble jeg skadet igjen mot Atlético Madrid, og siden har jeg ikke vært 100 prosent før sist uke. Nå føler jeg at jeg er helt frisk og i form igjen. Jeg er ennå ikke inne på laget, men det er målet mitt at jeg snart skal være det, sier han.

Det er en belastningsskade på baksiden av låret som har skapt problemene.

- Det var samme skade som kom tilbake igjen, men nå har vi gitt den tiden den trengte. Nå er jeg helt fin.

Rogne og Demidov spilte sammen i midtforsvaret under formasjonstreningen på Glentorans bane mandag. Brede Hangeland føler litt sårhet i låret, og det er ifølge Egil «Drillo» Olsen ikke helt sikkert at han kan spille.

- I så fall sier det seg selv hvem som spiller i midtforsvaret, sier landslagssjefen, som påpeker at det er hard kamp om plassen ved siden av Hangeland.

Mange kandidater - Kjetil (Wæhler) fikk fri denne gang fordi han er midt oppe i flytting fra Danmark til Sverige, men han vil være aktuell med godt spill i IFK Göteborg. Vi har også Even Hovland, og en spiller som Vegard Forren var med sist i Thailand. Vi har mange gode stoppere, sier han.

21-årige Rogne lar seg ikke stresse av det. Han har gode dager i Glasgow, der Celtic-fansen svever høyt for tiden. Eget lags seiersrekke og krisen hos erkerival Rangers sørger for det.

- Vi har veldig fin flyt, og helt siden november har vi spilt god fotball. Det er sjelden man leder serien med 20 poeng. Supporterne ser litt på hva andre lag gjør også, men vi er mest opptatt av å fortsette å spille bra, sier Rogne, som har både serieinnspurt, ligacupfinale og neste runde i FA-cupen å se fram til.

Demidov vet foreløpig ikke når han er inne på laget og får kamptrening i La Liga igjen, men han regner med at det ikke tar så lang tid.

- Jeg må spille klubbfotball for å ta stopperplassen på landslaget, men jeg spiller daglig på et høyt nivå i Spania. Jeg er ikke redd for formen, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer