Demidov viste fram flenge etter Andresen-takling

RBK-gutta opprørte over Konés utvisning - mener VIF-kapteinen slapp billig unna. - Så leit, svarer Andresen.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Rosenborg 1-1

 Rosenborg-gutta var glade for ett poeng på Ullevaal, men slakter Svein Oddvar Moens utvisning av Yssouf Koné.

- Vi har alle marginene mot oss denne sesongen. Det ble tungt, men vi viser en enorm lagmoral. Jeg er utrolig stolt av gutta, sier Vadim Demidov til Dagbladet.no.

Demidov viser fram en flenge i leggen, og mener at Martin Andresen slapp billig unna en liknende takling som Kone ble utvist for.

- Det er rart av dommeren å ikke engang gi kort til Martin for en minst like stygg takling når Yssouf blir utvist, sier 21-åringen.

Da Martin Andresen ble konfrontert med Demidovs uttalelser og blodige legg etter kampen, var kommentaren fra VIF-kapteinen følgende:

- Så leit.

- Jeg har ikke så mye å si om det. Demidov får prate, han, sa Andresen til Dagbladet.no.

KONTROVERSIELL UTVISNING: Svein Oddvar Moen ga Yssouf Koné direkte rødt kort for en takling på Kjetil Wæhler. Roar Strand mener RBK-spissen ble litt for ivrig, men stempler utvisningen som horribel. Foto: SCANPIX
KONTROVERSIELL UTVISNING: Svein Oddvar Moen ga Yssouf Koné direkte rødt kort for en takling på Kjetil Wæhler. Roar Strand mener RBK-spissen ble litt for ivrig, men stempler utvisningen som horribel. Foto: SCANPIX Vis mer

RBK-kaptein Roar Strand var sint etter Bjørn Tore Kvarmes utvisning sist uke, og brukte enda sterkere ord denne gangen:

- Det var en horribel avgjørelse. Han var litt ivrig, men det var likevel en horribel avgjørelse å vise ham ut, sier Strand til NTB etter å ha sett taklingen på TV.

Koné framsto diplomatisk på tv, men ristet på hodet over utvisningen overfor den skrivende pressen.

- Det var alt for strengt. Det var en takling som ikke var mer enn et gult kort, det var ikke bra. Jeg ble skuffet over å måtte forlate lagkameratene, sa Koné selv.

Lyttet ikke til Kjernen

Didier Konan Ya reddet ett poeng for Rosenborg, men fram til scoringen ni minutter før slutt slet ivorianeren med å skape de store farlighetene alene på topp.

Trener Trond Henriksen var likevel aldri i tvil om at Konan Ya kom til å lykkes.

- Han er en undervurdert spiller, og jeg var ikke i tvil et sekund om at han skulle spille kampen ut, sier en fornøyd Henriksen til Dagbladet.no.

Demidov viste fram flenge etter Andresen-takling

- Jeg hørte at Kjernen ropte på Jo Sondre Aas, og jeg vurderte å sette inn ham før vi klarte å utlikne. Men da ville jeg uansett ikke tatt ut «Didi», men heller satt inn Aas for en spiller lengre bak på banen, forteller Henriksen.

17-åring ett av få lyspunkt

VIF-kaptein Martin Andresen er lite fornøyd med at laget ikke klarte å legge større press på et Rosenborg-lag med ti spillere.

- Presisjonen er for dårlig, og det er skuffende at vi ikke klarer å utmatte dem. Der er vi rett og slett ikke dyktige nok, sier Vålerenga-sjefen til Dagbladet.no.

- Vi klarer ikke å opprettholde noe balltempo. Det så ut som vi senket oss, det merket jeg underveis også i første omgang. Vi prøvde å ta tak i det i pausen.

Som kaptein er det i stor grad Andresens ansvar å få på plass spillet igjen og løfte laget, innrømmer han.

- Vi måtte ha mye mer tempo på ball og skape trøbbel for dem offensivt. Det klarte vi ikke, sier en noe skuffet Martin Andresen.

Trener Tor Ole Skullerud måtte tenke seg godt om da han ble spurt om hva han kunne ta med seg av positive ting fra kampen.

- Flott debut av Harmeet Singh, det er gøy. Og Moa scorer igjen. Men i pausen var vi mest opptatt av at vi var dårlige defensivt, og det drar vi med oss hele kampen. Vi gir Rosenborg for mye rom. Og uten det får vi ikke til noe særlig framover heller, sier Skullerud til Dagbladet.no.

<B>REDDET POENG:</B> Didier Konan Ya jubler over sin utlikning 10 minutter før slutt. VIF-spillerne fortviler.
<B>VISTE FRAM FLENGE:</B> Vadim Demidov mener Martin Andresen taklet like stygt som Yssouf Koné - uten å få kort.