Demokratiet viktigere enn Jan Jensen

Toppadministrasjonen har sagt opp jobbene sine, tre styremedlemmer går, men Jan Jensen består. Hva er det med den mannen som har slik overlevelsesevne som skipresident?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jan Jensen må være støpt av jern som selv ikke etter de siste ukers bråk med oppsigelser og en årelang konflikt med sin egen administrasjon, tar konsekvensen av at han som president har ansvaret og trekker seg. Det er beundringsverdig å stå oppreist i stormen, men samtidig kan motstanderne si at dette er typisk Jensen: Han hører kun det han vil høre.

  • Som ventet, fikk Jensen kretsledernes støtte under gårsdagens møte. Visepresident Oddny Estenstad trakk seg etter et følelsesladet innlegg som endte i tårer; det samme gjorde styremedlem Ottar Eide og de ansattes representant Jørn-Erik Lindberg, de tre yngste i styret. Dermed er opposisjonen rundt Jensen rensket bort. Nå innkaller man til et nytt kostbart ekstraordinært skiting som ikke har andre oppgaver enn å velge tre nye styremedlemmer og applaudere Jan Jensen.
  • Konflikten rundt Jan Jensen kan best beskrives som et perverst paradoks: Mens alle de som har jobbet tettest opp til ham, ikke orker mer, står han sterkere enn noensinne ute hos grasrota, det vil si skikretsene. Under det lukkede møtet i går var det mang en taler som påsto at det var administrasjonen som hadde skylda for konflikten.

Kretsenes talsmann, tidligere generalsekretær Sverre Seeberg , sa rett ut at denne konflikten dreide seg om eierskapet til skisporten som alltid har vært en folkestyrt bevegelse. Samtidig beskrev han arbeidsklimaet i forbundskontorene som et «lokalt Kosovo» .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer