ANGREP: Menneskemengden som gikk til angrep på den historiske bygningen der trofeet var satt i monter og gjort klar til utstillingen, protesterer på pengebruken og alle milliardene som blir brukt på VM-turneringen. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
ANGREP: Menneskemengden som gikk til angrep på den historiske bygningen der trofeet var satt i monter og gjort klar til utstillingen, protesterer på pengebruken og alle milliardene som blir brukt på VM-turneringen. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDAVis mer

Demonstranter gikk til angrep da VM-trofeet skulle vises fram

Måtte rømme.

Illsinte demonstranter stormet bygningen der VM-trofeet i fotball skulle stilles ut og vises for publikum i byen Belém i Brasil tirsdag.

Menneskemengden som gikk til angrep på den historiske bygningen der trofeet var satt i monter og gjort klar til utstillingen, protesterte på pengebruken og alle milliardene som blir brukt på VM-turneringen.

Det spesielle trofeet vinnerlaget i VM får, er på en rundtur i Brasil, men i Belém måtte utstillingen avlyses etter protestaksjonene som blir betegnet som voldsomme. De som protesterte kastet store steiner og trebjelker mot bygningen, noe som gjorde at de som sto bak utstillingen fikk VM-trofeet fraktet vekk og i sikkerhet.

Nå fortsetter utstillingen med trofeet til byen Teresina i Piuai-provinsen.

Det har vært en rekke store protestaksjoner i Brasil i forbindelsene med forberedelsene til VM-turneringen som starter 12. juni. Protestene har gått på at de som har jobbet med arenaer og andre ting i oppkjøringen til VM har fått for lite betalt, men noen av aksjonene har også vært rettet mot det kommende valget i Brasil i oktober.

(NTB)