Demonstrasjon mot bjørn rammer Tour-ryttere

Sinte bønder.

Fire bjørner skaper problemer for bøndene og sauegjeterne i Pyreneene. Om ikke Tour de France-rytterne har nok å stri med skal de nå også få besøk av bjørneaktivister.

I 2006 ble fem slovenske bjørner, Franska, Pyros, Sarousse, Palouma og Balou, sluppet løs i Pyreneene. Palouma døde i en ulykke etter at bjørnen ble sluppet fri, men de øvrige har skapt problemer for dem som bor i området.

Særlig Franska skal være spesielt aggressiv. De som bor i området mener at bjørnen skal ha tatt livet av minst et dusin geiter.

Tour de France passerer området søndag og mandag, og i den forbindelse planlegger bøndene i området aksjoner. Men lover å ikke bli voldelige.

- Disse bjørnene er farlige og burde vært tatt ut av fjellene. Vår markering skal ikke forstyrre Tour de France, så det vil være en hyggelig og familiær atmosfære, sier talsmann for gruppen ASPAP, Philippe Lacube.

(NTB)

BJØRNEDEMONSTRASJON: Fire bjørner som er sluppet ut i Pyreneene skaper problemer for bøndene, som planlegger aksjoner i forbindelse med Tour de France søndag og mandag. Foto: AFP
BJØRNEDEMONSTRASJON: Fire bjørner som er sluppet ut i Pyreneene skaper problemer for bøndene, som planlegger aksjoner i forbindelse med Tour de France søndag og mandag. Foto: AFP Vis mer