Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Demonstrasjon under norsk cricket-kamp

Spillerne ble bedt om å stå over kampen mot Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

•Norges resultater finner du her!

(Dagbladet.no): Da det norske cricketlandslaget i går slo sterke Israel i Glasgow, Skottland, møtte det opp rundt 70 demonstranter med plakater og flagg ved sidelinja.

Demonstrantene mener at kampen ikke burde vært spilt på grunn av Israels rolle i konflikten i Midtøsten.

- Det var veldig følelsesmessig, og flere av spillerne ble redde. Demonstrantene sto bare 50-60 meter fra banen med plakater som viste bilder av blant annet brente barn, sier styreleder Mehtab Afsar i Norsk Cricket til Dagbladet.no.

Han legger ikke skjul på at opplevelsen ble ekstra emosjonell ettersom mange av spillerne er muslimer.

Bedt om boikott

- Stemningen mellom spillerne var god etter kampen, og vi takket hverandre for kampen, slik det er vanlig i cricket, forsikrer Afsar.

Før kampen ble de norske spillerne oppringt med oppfordringer om å boikotte kampen.

EMOSJONELT: Mehtab Afsar, styreleder i Norsk Cricket, forteller at demonstrasjonen gikk inn på spillerne. Foto: NINA RUUD/DAGBLADET
EMOSJONELT: Mehtab Afsar, styreleder i Norsk Cricket, forteller at demonstrasjonen gikk inn på spillerne. Foto: NINA RUUD/DAGBLADET Vis mer

- Vi fikk flere oppfordringer om å stå over. Men vi bestemte oss for å spille kampen til Norges beste, og for å markere at dette er idrett og ikke politikk, sier Afsar, som trosset politiets anbefalinger og gikk bort og pratet med demonstrantene.

- Det satte de pris på, og jeg tror de forsto bedre hvorfor vi valgte å spille. Dessuten fikk vi noen nye supportere, ler han.

Stort sikkerhetsoppbud

Demonstrasjonen gikk fredelig for seg, under nøye overvåkning av et sikkerhetsoppbud som var større enn antallet demonstranter.

- Totalt var rundt 500 mennesker og to helikoptre i sving for å sikre kampen. Oppbudet var større enn under lokalderbyene mellom Glasgow Rangers og Celtic, sier Afsar, som samtidig stiller seg spørrende til hvorfor den norske ambassaden ikke har tatt kontakt med dem.

Det norske landslaget bor på samme hotell som israelerne, og også der er sikkerhetsoppbudet stort.

Klar for semien

Men til tross for det utenomsportslige fokuset, har det norske cricketlandslaget spilt svært godt så langt.

image: Demonstrasjon under norsk cricket-kamp

Etter seire mot Frankrike og Israel er de allerede klare for tirsdagens semifinale, hvor de seiler opp som favoritter.

Vinner nordmennene turneringen, rykker de opp i den europeiske landslagscricketens førstedivisjon (det vil si divisjonen under luksusdivisjonen med verdens ni beste lag).

•Norges resultater finner du her!