Demonstrerte mot oppkjøp

Sinte Manchester-fans sier nei til amerikanske dollar.

(Dagbladet.no): Før dagens prestisjekamp mellom Manchester United og Arsenal på Old Trafford, demonstrerte flere hundre sinte fans mot oppkjøpsplanenen av Manchester-klubben.

Amerikaneren Malcolm Glazer har allerede sikret seg en god del aksjer i klubben, og han er interessert i å kjøpe flere.

Den siste uken har aksjebeholdningen hans økt fra 19,2 til 28,1 prosent.

Dette har satt sinnene i kok blant den lojale Manchester-fansen. De forsøker nå å finne investorer som er villige til å spytte inn noen milliarder i den populære klubben, slik at den ikke havner på amerianske hender.

Eier mye

Om Glazer sikrer seg 30 prosent aksjekontroll, er han pliktig til å legge inn et bud på de resterende aksjene fra de andre aksjonærene.

Den amerikanske forretningsmannen, som eier flere kjøpesentre og helseinstitusjoner, er ikke ukjent med å eie idrettsklubber. Blant annet eier han Tampa Bay Buccaneers som vant Super Bowl i USA.

Forretningsmannen, som har aner fra Litauen har ikke sagt hva han vil med Manchester United. Britiske medier mener han må punge ut med rundt 9,5 milliarder om han ønsker full kontroll. Dette skal han ha råd til.

I mellomtiden protesterer fansen, slik de gjorde før dagens toppmøte mot Arsenal.

IKKE TIL SALG:</B> Sinte supportere viste hva de mente om oppkjøpsplanenen til en rik ameriakaner før Manchester United møtte Arsenal i ettermiddag.