SKJØNTE INGENTING: Johannes Thingnes Bø traff godt på treninga i dag, med nysammensatt gullgevær.  Foto: Bjørn Langsem
SKJØNTE INGENTING: Johannes Thingnes Bø traff godt på treninga i dag, med nysammensatt gullgevær. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Demonterte geværet for å lete etter feil

Og i dag traff Johannes bra på trening.

RUHPOLDING (Dagbladet): Skiskytterkometen Johannes Thingnes Bø (20) opplevde marerittet da fem sorte blinker fortsatt lyste mot han etter å ha skutt fem skudd på den liggende skytinga på gårsdagens herrestafett i skiskyting.

Det endte til slutt med tre strafferunder og en ødelagt pallmulighet for Norge i OL-generalprøven i stafett.

Følte han skjøt bra

Johannes forsto ikke selv hva som hendte. Han følte at han leverte en god skuddserie, og trodde først at det var noe feil med blinken.

- Hadde jeg skutt på en pappskive og fått anvisning etterpå, så hadde jeg vært sikker på at det ville vært fem treff. Den serien er noe som bare kommer til å skje en gang i karrieren min, sa han til Dagbladet etter løpet.

Ingen mistanke om feil

I går kveld ble våpenet gjenstand for en grundig sjekk av landslagstrener Espen Nordby Andersen.

- Jeg hadde ingen mistanke om at det var noe galt med våpenet, men det ville være dumt å ikke sjekke det ordentlig, sier han til Dagbladet.

Våpenet ble satt i nullstilling, og alle justeringer derfra viste at det relativt nye geværet som Johannes bruker er i den skjønneste tilstand.

- Feilen lå nok hos utøveren, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

Skjøt 14 serier

I dag tidlig skjøt Johannes 14 serier under den offisielle treningen, og ifølge landslagstreneren oppførte våpenet seg helt perfekt.

- Han skjøt gode serier, og kommer garantert til å skyte godt under normalprogrammet i morgen, sier Espen Nordby Andersen.

Etter treninga fikk Johannes velge seg en sjokolade, som landslagslederne kastet til han på standplass. Da så han fornøyd ut.

Ferdig med episoden

Johannes selv ville ikke snakke med pressen etter treninga i dag, men ifølge idrettssjef Per Arne Botnan, så har han allerede lagt gårsdagens misére bak seg.

- Det var ikke noe mer snakk om den skyteserien i går. Han er ferdig med det. Han er en kald og tøff type som ikke lar seg påvirke av slikt.

FIKK SJOKOLADE: Johannes Thingnes Bø fikk valgfri sjokolade av landslagsledelsen etter dagens trening. Og smilte fornøyd da han tok den i mot. Foto: Bjørn Langsem
FIKK SJOKOLADE: Johannes Thingnes Bø fikk valgfri sjokolade av landslagsledelsen etter dagens trening. Og smilte fornøyd da han tok den i mot. Foto: Bjørn Langsem Vis mer