Demotivert av Hareide-utspill

I går åpnet Åge Hareide for å ta ut Tommy Svindal Larsen mot Skottland. Nürnberg-kapteinen synes Hareides utspill er demotiverende.

Etter gårsdagens pressekonferanse, bekreftet landslagssjefen at Tommy Svindal Larsen er den midtbanespilleren som ligger nærmest å komme inn på laget før Skottland-kampen. Men når Svindal Larsen får høre Hareides uttalelse, blir han nesten mer oppgitt en glad.

-  Jeg blir faktisk litt demotivert, sier han.

Årsaken er enkel. Da han ble tatt ut til Wales-kampen i vår, var han syk. Og han ble enig med Hareide om at han skulle trene knallhardt for å komme tilbake i god form til høsten. Det mener han selv at han har gjort.

-  Jeg er i knallform, og Nürnberg har gjort det bra. Vi ligger på sjuendeplass i Bundesliga, har et ungt og spennende lag. Og jeg sjøl har fått gode kritikker i tysk presse, sier Svindal Larsen.

Men Hareide fulgte aldri opp Svindal Larsen, og har ikke sett ham i en eneste kamp siden mai. Derfor blir han skuffet over at Hareide først nå signaliserer at han er aktuell.

-  Forbigått

-  Åge har hele tida sagt at han vil ha spillere i form på laget. Derfor synes jeg det er riktig av meg å være helt ærlig og si at det er litt rart at Hareide ikke har kommet for å se meg spille én eneste gang.

-  Føler du deg forbigått?

-  Ja, jeg gjør nok det. Jeg ble veldig skuffa da jeg ikke ble tatt ut til de to første kampene i kvaliken. Hvis Åge vil ha meg med i de neste to kampene, så er jeg selvsagt åpen for det. Jeg har trent hardt for å komme tilbake på landslaget, og det er fortsatt en ambisjon for meg å være med. Men jeg håper Åge kan ringe meg, slik at vi kan ta en prat. Han har sikkert sine tanker om framtida, og jeg har mine.

I går så han kampen på TV.

-  Det er alltid lett å være etterpåklok, men det var tydelig at vi slet med pasningsvalgene.

Ikke levert

Og på etterpåklokskapens dag i går, snakket Hareide mye om hvordan han savner midtbanespillere som kan ta tak i spillet. Faktum er at Martin Andresen og Magne Hoseth ikke har levert varene i de to kvalik-kampene. Og det innrømmer Hareide.

-  Jeg håpet at Martin skulle få et løft etter at han ble ferdig med fødselen, at det skulle tenne han, men det skjedde dessverre ikke.

-  Hadde du vraket ham før Hviterussland-kampen dersom han ikke var kaptein?

-  Hmmm, det er vanskelig å si.

-  Kan du vrake ham i neste kamp om formen ikke blir bedre?

-  Ja, også kapteinen må prestere for å forsvare en plass på laget.

Brennhet Bråthen

Hareide lover at det blir forandringer i troppen og laget mot Skottland. Han har hele tida sagt at han vil ta ut spillere som er i form på landslaget. Og ved siden av Tommy Svindal Larsen, bekrefter han at Daniel Bråthen er en brennhet kandidat.

-  Vi vet hva han står for på sitt beste. Og nå har vi noen kamper, både i Tippeligaen og Champions League til å vurdere ham på. Men han er helt klart aktuell om han fortsetter i samme spor.

-  Angrer du på at du ikke tok ham ut. Han kunne vært god å ha mot Hviterussland?

-  Ja, men jeg synes John Carew var like god å ha der. Daniel Bråthen er heller ikke kjent for å være god i lufta.

Ser i Norge

Hareide vil fortsatt ha blikket mest rettet mot Tippeligaen.

-  Vi har ikke så mange ute i Europa. Tommy (Svindal Larsen) er i Tyskland. Vi har et par stoppere i Danmark. Karl Oscar Fjørtoft i Allsvenskan, og Daniel Berg Hestad i Nederland. Først og fremst kikker vi hjemme.

For Tommy Svindal Larsen er det et paradoks. Før var det som regel nok å være proff i Premiere League eller Bundesliga. Så var du på landslaget. Nå er alt omvendt.

-  Ja, det er sant, det. Men jeg lover at jeg skal ordne god plass på ærestribunen til Åge eller Stig Inge, hvis de ønsker å ta turen ned hit, smiler han.