Demper hysteriet

508 dager etter at han nesten mistet beinet, er alpinesset Hermann Maier (30) tilbake i verdenscupen. Overlykkelig hvis han når finaleomgangen.

Dagbladet.no følger både Maier og de norske storslalåmgutta som starter kl. 10 med 1. omgang.

Alpinsirkuset ble en stor og overraskende attraksjon rikere da «The Herminator» søndag fortalte verdenspressen at han var klar for comeback. I første omgang i dagens storslalåm i Adelboden. Forventningene er naturligvis voldsomme - og det hjelper ikke all verden at de fleste med litt peiling på alpinfaget forsøker å dempe dem.

Ikke minst Maier selv:

- Jeg har bare trent med porter i seks dager. Jeg trente mer da jeg gikk på skolen, sier han.

Overrasket

Maier var verdens ubestridt beste alpinist inntil motorsykkelulykken i mai 2001. Lenge var det fare for at det ene beinet måtte amputeres, og selv de mest optimistiske ekspertene antydet at Maier kanskje aldri igjen ville kunne stå ned en skiløype.

Det vet Maier utmerket godt.

- Min største seier er at jeg i det hele tatt er i stand til dette, sier Maier.

- Selv om jeg alltid har hatt tro på at jeg skulle komme tilbake, så er jeg overrasket over at det har skjedd så fort, innrømmer han.

Maiers gode erfaringer med traseen i Adelboden er en medvirkende grunn til at han gjør et såpass raskt comeback. Her har han vunnet tre ganger tidligere - i 1998, 1999 og 2001.

- Men løypa her er veldig hard, humpete og isete - og det er ikke ideelt i den formen jeg er nå, sier Maier.

Helt klar

I går besiktiget han løypa med et kobbel av nysgjerrige rundt seg. Maier ville neppe meldt seg på i sirkuset allerede nå, hvis han ikke hadde alvorlige ambisjoner foran VM om tre uker. Og lagkameratene hans er imponert.

- Jeg tviler på at han gjør comeback uten å være helt klar, sier Stephan Eberharter - lagkameraten som har overtatt rollen som verdensener denne sesongen.

«HE'S BACK»: Herman «The Herminator» Maier er alpinsirkusets største stjerne. I går prøvekjørte han løypa i Adelboden. I dag gjør han comeback.