FERDG: Haugesund-trener Mark Dempsey. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FERDG: Haugesund-trener Mark Dempsey. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Dempsey skuffet over å bli kalt løs kanon: - Det er trist

Mens Haugesund slår tilbake mot trenerens beskyldninger.

(Dagbladet): Det kom som lyn fra klar himmel da Mark Dempsey sa opp jobben i Haugesund med umiddelbar virkning i dag.

Til TV 2 sier Dempsey at han ikke var fornøyd med situasjonen i klubben og at han følte at posisjonen i klubben ble undergravd.

Haugesunds daglige leder Eirik Opedal skjønner ikke hvor det kommer fra.

- Det er ren vrøvl. Som hovedtrener i Haugesund blir du alltid hørt og du blir tatt hensyn til i forhold til dette. At det har vært samtaler om spillere mellom meg og Jostein (sportssjef Jostein Grindhaug journ.anm.), selvfølgelig forekommer det. Vi har aldri tatt noen avgjørelser uten at hovedtrener blir involvert. Det er ikke en spiller som blir ansatt her uten at det skjer, sier Opedal til Dagbladet.

Dempsey forteller også at han egentlig ville sitte ut sesongen, men at Haugesund ikke ville imøtekomme dette.

Bare tull

- Det er bare noe tull. Han har sagt opp fire ganger i løpet av denne fasen. Første gangen skulle han sitte ut året og så skulle det være slutt. Så fikk jeg oppsigelsen skriftlig hvor jeg ber om å få komme hjem fra ferie først. Så står han som trener i Tromsø-kampen. Jeg hadde et møte med ham i går morges for å finne ut hvordan vi skulle løse disse problemene til alles beste, hvor han dro opp oppsigelsen og reiste, sier Opedal.

Dempsey avtalte så et møte med styreleder i Haugesund dagen etterpå, hvor han i forkant hadde et møte med Haugesund-kaptein William Troost-Ekong.

- William sier til ham at «du ikke kan gjøre dette, du må bli». Så går han rett inn på møtet og sier at «for spillernes del kan jeg bli uten sesongen». Sånn plutselig. Så måtte vi ta stilling til det. Det formildet jeg videre til ham at var uaktuelt. Det hadde gått for langt. Det er ikke levelig for en profesjonell fotballklubb. Vi kan ikke forholde oss til en slik oppførsel, sier Opedal, som ikke forstår kritikken.

- Det får stå for hans regning. Jeg kan si med hånda på hjertet at han aldri har blitt holdt utenfor noe som helst av betydning.

- Hvorfor tror du han forlater klubben?

- Jeg tror ikke han vet det selv en gang for å være ærlig, sier Opedal.

Uenige

Til Dagbladet utdyper Dempsey hvorfor det gikk som det gikk:

- Etter en uenighet for en stund siden med Jostein, ville jeg ikke jobbe under de forholdene. Så skjedde det igjen for noen uker siden. Jeg bestemte at nok var nok. Det har pågått en stund. Iallfall de siste fire-fem ukene. Det er sant at jeg sa nok er nok.

- Hva var du og Jostein uenige om?

- Jostein er en spesiell fyr. Han er en spesiell person, jeg har sagt det i mange anledninger. Jeg liker ham. Han er morsom. Han er en type du kan ha en fin ettermiddag med. Jeg har ikke hatt samme forhold til ham som til andre (i andre klubber journ.anm). Jeg har et godt forhold til folk. Det fungerte ikke mellom meg og Jostein. Posisjonen hans da jeg tok over. Jeg var ikke sikker på hva rollen hans var. Det ble aldri kommunisert til meg. Vi skulle jobbe det ut mens tiden gikk. Han har ikke kommunisert så mye til meg. Han sa tidligere at jeg ikke kunne ha den assistenten jeg ville ha. Jeg valgte Andrea (Loberto). Jostein visste ikke noe om det. Han begynte å påvirke førstelaget og hva jeg gjorde med spillerne, sier Dempsey.

Etter hvert begynte Jostein Grindhaug å involvere seg i hvilke spillere som skulle spille på reservelaget. Det var også Grindhaug som fikk beskjed om hvilke spillere som var interessante for klubben med tanke på kjøp, noe som skuffet Dempsey.

Etter hvert eskalerte situasjonen, og Dempsey fant ut at nok var nok.

- Så tenkte jeg, vet du hva. Kanskje jeg ikke skal være her så lenge. Det er vanskelig for en ung trener å gjøre sitt her. Jeg prøvde aldri å ta bort noe fra Haugesund. Jeg prøvde å være entusiastisk. Jeg prøvde å være profesjonell. Om det blir sett på som skepsis eller noe slik.. Jeg følte at jobben min hadde blitt vanskelig. Det beste var å komme unna det.

Dempsey er skuffet over at han blir kalt en «løs kanon» av daglig leder Eirik Opedal.

- Det er skuffende. Jeg er en løs kanon i mange tilfeller, det er ikke noe galt med det. Jeg mister normalt ikke kontrollen, men jeg gjorde det en gang med Jostein. Han (Eirik Opedal) kalte meg aldri løs kanon da jeg jobbet med ham. Jeg har jobbet med fotball i mange år. Jeg er et menneske. Folk har alltid vært fornøyd med det jeg har gjort. Jeg tror de var fornøyd med det jeg gjorde her i Haugesund før det som skjedde i dag. Han kalte meg ikke løs kanon i løpet av de 18 månedene jeg var i klubben. Han ville jeg skulle bli til slutten av sesongen. Jeg ble enig med det etter å ha pratet med spillerne. Det er litt trist nå. Det er en fri verden, folk kan si hva de vil. Jeg har blitt kalt mange ting. Alt jeg vet er at jeg jobbet dag inn og ut for å gjøre Haugesund til et bedre lag. Jeg fikk aldri den muligheten, noe som er trist, sier Dempsey, som også sier at han ikke har noe annet enn respekt for den daglige lederen.

Feilsitert

Trenerens sier at han ikke hadde noen problemer med klubbens spillerkjøp.

- Jeg har blitt feilsitert på at jeg ikke var fornøyd med overgangene. Det er langt fra sannheten. De sitatene er ikke riktige. Jeg sa i går at han (Eirik Opedal journ.anm.) har gjort en fantastisk jobb med det. Han ringte meg gjerne midt på natta for å fortelle meg om denne spilleren, og denne spilleren, sier Dempsey.

Dempsey ville altså først gå på dagen, men ombestemte seg da han møtte Haugesund-kaptein William Troost-Ekong.

- Han ble værende i klubben på grunn av meg, det gjelder andre spillere også. Det sier de til meg. Det er en av de beste spillergruppene jeg har jobbet med. Molde-gruppa var også fantastisk. Så jeg har aldri hatt noe problem med å jobbe med spillerne. Spillerne har forbedret seg. Jeg var ikke overrasket over at de ville jeg skulle bli. Da de sa «please Dempsey», sa jeg ok. Da jeg møtte styreformannen etterpå sa jeg at ikke trengte å gå nå. Han var fornøyd. Takk gud for det sa han. Men du må vite dette sa jeg. Mot slutten av sesongen vil jeg ha det slik at jeg kan dra om jeg ikke er fornøyd med hvordan tingene er. Og jeg vil ha minimal kontakt med Jostein. Det var noe Eirik selv insisterte på. Men da de tok det til styret, bestemte de at nok er nok.

- Forstår du at klubben var lei av denne vinglingen fram og tilbake?

- Selvfølgelig forstår jeg det. Det skjedde noen ganger. Men jeg syns jeg gjorde det rette med tanke på hvordan han har svart i dag (dette med at Dempsey var en løs kanon journ.anm.). Det er trist på noen måter, siden jeg hadde et godt forhold til spillerne og Andrea. Jeg er trist fordi jeg elsker byen. Det er slik fotballen er. Med mitt forhold til Jostein bestemte jeg meg for å komme unna, sier Dempsey.

- Hva skjer nå?

- Jeg har ikke tenkt på en annen jobb. Det er ikke noen annen jobb som venter, det skjønner du med tanke på at jeg ville sitte ut sesongen. Jeg skal på ferie og så skal jeg tenke på ting. Det er alltid en jobb for noen som jobber hardt og elsker spillet. Det spørs om noen vil ta en sjanse på en løs kanon. Forhåpentligvis kan jeg få sjansen.

Om den sportslige modellen i Haugesund, sier Dempsey:

- Det er en god modell om folk har kjemi og kommuniserer og har et godt forhold og kan jobbe sammen. Da er det fint. Dessverre viste det seg tidlig at jeg og Jostein ikke hadde den kjemien. Vi var ok som manager og assistent. Det var ikke som andre forhold jeg har hatt, men det var profesjonelt. Han er en god fyr. Jeg vil ønsker ham og Haugesund lykke til. Jeg har bare glade minner fra tiden her, bortsett fra det som skjedde i dag.

Les også: Mark Dempsey takker bare Andrea Loberto ved navn. Resten kan du tenke deg selv.