Den argentiske fotballsesongen utsatt

Klubbene nedsyltet i gjeld.

UTSATT: Den argentinske fotballsesongen utsettes inntil klubbene får orden på økonomien. Dermed må Boca Juniors-fansen smøre seg med tålmodighet før fotballen starter. Foto: Daniel Luna / AP.
UTSATT: Den argentinske fotballsesongen utsettes inntil klubbene får orden på økonomien. Dermed må Boca Juniors-fansen smøre seg med tålmodighet før fotballen starter. Foto: Daniel Luna / AP.Vis mer

Avspark i den argentinske fotballsesongen er utsatt på ubestemt tid på grunn av klubbenes kraftige gjeldsbyrde.

Det argentinske fotballforbundet vedtok tirsdag ikke å starte seriespillet inntil videre.

Før det kan bli snakk om å sette i gang sesongen for fullt, må klubbene i landet få orden på økonomien sin.

«Styret i Det argentinske fotballforbundet har vedtatt at seriespillet på alle nivåer ikke skal starte på de forhåndsbestemte datoene. Dette er en enstemmig beslutning», heter det i en presseuttalelse som gikk ut etter tirsdagens styremøte i det argentinske forbundet.

Det heter videre i uttalelsen at før det kan komme på tale med noe seriespill, må forbundet finne en løsning på de enorme gjeldsproblemene de argentinske klubbene sliter med.

Noen timer før styret i forbundet fattet sin beslutning, hadde fotballpresident Julio Grondona hatt samtaler både med folk fra finansdepartementet i landet og med representanter for spillernes interesseorganisasjon uten at det ga synlige resultater.

(NTB)