Den avgjørende Tour de France-etappen blir mer enn halvert

Vanskelig værforhold gjør at lørdagens avgjørende Tour de France-etappe kuttes fra 130 til 59 kilometer. På etappen avgjøres rittet før søndagens sjarmøretappe.

VÆRTRØBBEL: Jordskred sørget for en tidlig avslutning på 19. etappen av årets Tour de France. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix
VÆRTRØBBEL: Jordskred sørget for en tidlig avslutning på 19. etappen av årets Tour de France. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Tour de France-arrangøren på Twitter fredag kveld.

Nyheten kommer etter at fredagens etappe måtte avbrytes på dramatisk vis. Jordskred og kraftige haglbyger gjorde det uansvarlig å fullføre etappen da den gjensto omtrent 26 kilometer. Jordskredet får også konsekvenser for lørdagens etappe.

- Årsaken er at det har vært jordskred i utforkjøringen etter Cormet de Roselend, som er det første fjellet. Det var umulig å reparere før i morgen, sier TV 2 s sykkelekspert Hushovd som har snakket med rittsjef Christian Prudhomme.

Endringene medfører at etappen kun blir 59 kilometer lang. Etappestart blir klokka 14.30 i Albertville, mens målgang er i Val Thorens. Det er varslet store nedbørsmengder på etappen.

Fredagens etappestans innebar at resultatene på toppen av etappens nest siste stigning ble stående. Det gjorde at Egan Bernal overtok sammenlagtledelsen fra Julian Alaphilippe.

Med lørdagens etappe mer enn halvert kan mye tyde på at Bernal vinner Tour de France. Colombianeren har en luke på 48 sekunder ned til Alaphilippe.

Ettersom det er velkjent sedvane at ingen angriper den gule sammenlagttrøyen på søndagens avsluttende sjarmøretappe, vil sammenlagtlederen etter lørdagens etappe vinne årets Tour de France. Unntaket er hvis noe svært uvanlig skjer på avslutningsetappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer