Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den berømte Anfield-støtten har vært fraværende siden jeg kom hit

Hodgson klager på Liverpool-fansen.

DYSTERT: Roy Hodgson ser mer og mer ut som en plaget mann, både på Liverpool-benken og når han må forklare nye og ydmykende tap. Her Adidas-arm nummer tre fra høyre.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
DYSTERT: Roy Hodgson ser mer og mer ut som en plaget mann, både på Liverpool-benken og når han må forklare nye og ydmykende tap. Her Adidas-arm nummer tre fra høyre.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Hodgson for England» var det sarkastiske ropet som blandet seg med spredt buing på Anfield da det ble mer og mer tydelig for hjemmepublikummet at poengene kom til å glippe mot Wolverhampton i går kveld.

0-1-tap for Premier Leagues dårligste bortelag var ikke det Liverpool-tilhengerne trengte for å fornye optimismen på vei inn i 2011, og manager Roy Hodgson er nå en mer presset mann enn noensinne.

Etter kampen beklaget Hodgson prestasjonen overfor de trofaste på Anfield.

Men han gjorde det også klart at han ikke er fornøyd med støtten fra folket på Merseyside.

- Den berømte Anfield-støtten har vært fraværende siden jeg kom hit, sier Hodgson, ifølge Guardian.

- Det var trøbbel med de forrige eierne, og det var det faktum at Kenny (Dalglish) var så populær, men at jobben likevel ble gitt til meg. Jeg har vært nødt til å leve med det, sier 63-åringen.

Roy Hodgson på etterlyser nå mer hjelp fra sine egne.

- Jeg håper «fansen» kan bli litt mer «supportere», for vi trenger støtten, sier han.

- Vi taper ikke kamper med vilje. Du har sett disse spillerne før, men de spiller ikke som de har gjort, og jeg syns det er på tide at fansen virkelig hjelper til, de også. Det er ikke mangel på innsats som gjør at vi ikke vinner. Kanskje mangler vi kvalitet og selvtillt, men denne negativiteten hjelper ikke, sier Hodgson.

Roper på Dalglish
Nettopp nevnte Kenny Dalglish er mannen mange Liverpool-supportere ser for seg som erstatning for Hodgson, som er i ferd med å fullstendig miste fotfestet i supporterkjernen.

Dalglish, i det minste for en kort periode, kan ifølge en del nostalgikere være talismanen som gir en spillergruppe totalt blottet for selvtillit det løftet som må til.

Da «Hodgson for England» ble til «Hodgson for Skottland» (og etter hvert visstnok også til et par spredte «Hodgson for Wrexham»), tiltok også styrken ropene etter Liverpool-legenden som ledet klubben til tre ligagull på slutten av 80-tallet.

- Jeg liker ikke å høre de tingene. Jeg gjør så godt jeg kan, og jeg jobber hardt. Så det er ikke noe jeg setter pris på, men det er heller ikke noe jeg kan kontrollere, sier Roy Hodgson.

- Det er Kop sin måte å vise at de ikke er fornøyd med hvordan laget spiller, sier Hodgson.

Ville ha jobben
Kenny Dalglish gjorde det også klart for Liverpool-ledelsen at han var beredt til å ta over da Rafa Benitez forsvant fra klubben i sommer.

«King Kenny» skal ha blitt nedslått over styrets liste over aktuelle erstattere, og gikk fra å være rådgiver i manager-jakten til å søke på jobben.

Men Liverpool-direktør Christian Purslow var ikke interessert.

- «Vi vil ikke ha deg, Kenny», var svaret fra Christian og styreformannen. Fint, de har all rett til det. De forklarte at de hadde andre planer for meg, en stilling med lenger horisont, skrev Dalglish i sin nylige selvbiografi.

Illevarslende statistikk
Liverpool har nå tapt 8 av sine 18 første seriekamper, for første gang siden 1964/1965-sesongen, i en av klubbens desidert dårligste ligainnledninger noensinne.

Ifølge Opta har det skjedd 40 ganger tidligere i Premier League-historien at et lag har 8 tap på de 18 første kampene. Bare syv av disse lagene har endt innenfor topp ti ved slutten av sesongen.

Åtte av de 14 spillerne som var med på å tape hjemme mot bunnlaget i serien i går kveld, var med på å slå Real Madrid 4-0 på samme bane for under to år siden.

Nå brenner det under føttene på Roy Hodgson.

REDNINGSMANN? Liverpool-supporterne ropte nok en gang etter Kenny Dalglish i går kveld.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
REDNINGSMANN? Liverpool-supporterne ropte nok en gang etter Kenny Dalglish i går kveld.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!