Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den beste avslutteren i fotballen

Van Nistelrooy sendte United nærmere Chelsea.

(Dagbladet.no:) Bolton - Manchester United 1-2. Etter at Chelsea bare fikk ett poeng fra kampen mot Birmingham, fikk United en gyllen sjanse til å nærme seg serielederne.

Den grep United-spissene.

Dermed er Manchester United «bare» sju poeng bak Chelsea, når begge har igjen seks kamper.Og i nest siste serierunde møtes de to topplagene på Stamford Bridge i London.

- Vet hva som skjer

På onsdag scoret Ruud van Nistelrooy vinnermålet mot West Ham, etter at han endelig fikk starte en kamp igjen. Likevel ble han plassert på benken mot Bolton.

Da han kom inn viste han seg som den superspissen han er, og scoret vinnermålet igjen.

- Når han kommer inn, vet du hva han kommer til å gjøre. Han er den beste avslutteren i fotballen, sier Sir Alex Ferguson ifølge nyhetsbyrået AP.

Han har selvfølgelig fått med seg at forspranget til Chelsea har blitt mindre, men vil ikke spekulere i gullsjansene til United.

PÅ GULLJAKT: Ruud van Nistelrooy har scoret to mål denne uka, og United er nå snart i hæla på Chelsea. Foto: REUTERS
PÅ GULLJAKT: Ruud van Nistelrooy har scoret to mål denne uka, og United er nå snart i hæla på Chelsea. Foto: REUTERS Vis mer

- Sju poeng er fortsatt mye, og Chelsea må fortsatt rote det til. Men vi nærmer oss, og spiller bra - det er det viktigste for meg, sier Fergie.

Vakkert Saha-mål

Drøyt halvveis inn i førsteomgangen sendte Kevin Davies hjemmelaget i ledelsen. Nemanja Vidic tapte en hodeduell, og Kevin Nolan plukket opp ballen. Han spilte den videre til navnebroren, som slo en tunnel på Rio Ferdinand.

Davies gjorde ingen feil alene med keeper, og plasserte ballen til side for Edwin van der Sar.

Men den ledelsen varte ikke lenge.

Mikael Silvestre slo en strålende stikker til Louis Saha, som skar innover i feltet. Han skrudde ballen rundt keeper, med utsiden av venstrefoten. Rett og slett klasse.

Og når han gjør sånne ting, er det ikke vanskelig for Sir Alex Ferguson å forsvare at Ruud van Nistelrooy ble plassert på benken igjen etter at han ble matchvinner i midtuka.

United våknet

image: - Den beste avslutteren i fotballen

2. omgangen startet ganske sjansefattig, og ingen av lagene klarte å koble et skikkelig grep om det som skjedde på Reebook Stadium.

Sir Alex Ferguson var ikke fornøyd med det som ble produsert framover på banen, og med tre poeng i sikte tok han ut Darren Fletcher og satte inn Ruud van Nistelrooy etter en times spill.

Dette byttet førte ikke til at United umiddelbart ble farligere. I stedet var Bolton nære på et par ganger, men manglet litt presisjon i angrepsspillet.

18 minutter før slutt gikk van Nistelrooy overende i feltet. Nederlenderen mente han ble dyttet av Tal Ben Haim, men dommeren bare ristet på hodet. Det var kontakt mellom dem, men van Nistelrooy falt nok kanskje litt for lett.

Like etter var Saha helt alene med Bolton-keeperen. Ronaldo slo et flott innlegg til spissen, som brukte for lang tid før han skjøt og Jaaskelainen reddet med beina.

Fortsatt toppscorer

Ben Haim var tydeligvis ikke skremt av duellen med van Nistelrooy. For da Rooney var på vei gjennom taklet Ben Haim bakfra. Han bommet først på ballen, men fikk sparket den unna med det andre beinet.

Van Nistelrooy prøvde seg på en lobb over keeper et kvarter før slutt, men ballen endte også over mål.

Det luktet imidlertid litt mål av nederlenderen i ettermiddag, og i det 79. minuttet scoret han sitt 150. mål for United.

Saha slo et innlegg langs femmeter streken, og van Nistelrooy scoret sikkert.

Som nå har like mange scoringer som Thirry Henry i Premier League (21 nettkjenninger), etter at franskmannen puttet to mot Aston Villa.

Debatt

Tror du Manchester United kan ta igjen Chelsea og bli seriemestere?

NYDELIG SAHA-MÅL: Louis Saha scoret med utsiden av venstrefoten.
BOLTON LEDET: Kevin Davies scoret sikkert og sendte hjemmelaget i ledelsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media