<strong>TYVEN, TYVEN:</strong> Shaun Wright-Phillips er for seint ute, og Michael Owen pirker inn vinnermålet - over fem minutter på overtid. Nå er han evig helt i den røde delen av Manchester Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
TYVEN, TYVEN: Shaun Wright-Phillips er for seint ute, og Michael Owen pirker inn vinnermålet - over fem minutter på overtid. Nå er han evig helt i den røde delen av Manchester Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Den beste derby-kampen noensinne

Lille Owen sørget for at United fortsatt er størst i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Manchester United - Manchester City 4-3.

Manchester Uniteds massive suksess har mange årsaker, men en av dem er definitivt at det stadig dukker opp nye matchvinnere når det virkelig gjelder.

Ingen snakket om Darren Fletcher i ordkrigen før ettermiddagens hatoppgjør, det kunne de godt ha gjort. Skottens to hodestøt så lenge ut til å gjøre ham til den store helten, men det var før Craig Bellamy gjorde 3-3 (!) minuttet før slutt.

Da satte Alex Ferguson inn Michael Owen.

Og akkurat i det Owen var i ferd med å gli ut av vår bevissthet etter den gode starten i United, scoret han målet som for all tid vil gjøre ham til vel anvendte penger - uansett.

Seks minutter på overtid. To minutter på overtid av overtiden. Manchester-derbyet ble en klassiker.

- Dimitar kunne scoret fem, men jeg skjønte at kampen skulle være i boksen mot slutten. Owen viste den hvassheten han har, forklarer Alex Ferguson Owen-byttet.

<strong>ETTER TO MINUTTER:</strong> Wayne Rooney straffet et sovende City-forsvar og sendte United foran før to minutter var spilt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
ETTER TO MINUTTER: Wayne Rooney straffet et sovende City-forsvar og sendte United foran før to minutter var spilt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Hva kan man si? Vi ga bort tre mål, og det kunne blitt en skam. I stedet ble det den beste derby-kampen noensinne.

- Jeg syntes gutta spilte bra, og vi dominerte det meste av kampen. Fansen har vært fantastiske i mange år, og det er stort å levere, sier matchvinner Michael Owen.

- Det er spesielt å komme fra Liverpool til United. Men hvis det var noen som tvilte på meg, så håper jeg dette hjelper. Det er et privilegium å spille i en klubb som dette, sier Owen.

Scoret etter to minutter
De Adebayor-hånende United-supporterne hadde så vidt fått satt seg da de måtte opp igjen for å feire Wayne Rooneys grytidlige scoring.

Patrice Evra kom seg ned til dødlinja, utnyttet sovende City-forsvarere, og fant Rooney med 45-graders-pasningen. Englands tetteste spiss ventet ut Micah Richards, tittet opp, og plasserte inn 1-0.

Manchester U. — Manchester C. 4-3 (1-1)

MU: Wayne Rooney (2), Darren Fletcher (49, 80), Michael Owen (90+).
MC: Gareth Barry (16), Craig Bellamy (52, 90).

T: 75.066.

Men City slo snart tilbake. Carlos Tevez fikk øresusende pipekonsert hver gang han var i nærheten av ballen, og kanskje var det det som satte ut Ben Foster da målvakten bød opp til klønedans etter et drøyt kvarter.

Foster mislyktes totalt med dragningsforsøket på kanten av sekstenmeteren, og Tevez snappet ballen. Argentineren dyttet så til Gareth Barry, som kaldt og rolig plasserte inn utlikningen. Foster så til dommeren i håp om sympati for «angrep på keeper» - uten hell.

Pangstartet igjen
Andre omgang startet United like forrykende som den første, og City var rystet.

Fire minutter var unnagjort da Giggs slo et av sine merkevareinnlegg fra venstre, og Darren Fletcher steg til vers med klare hensikter inne i feltet. Ingen lyseblå forsvarere var i nærheten av å true skotten i lufta. 2-1 snek seg inn i hjørnet bak en passiv Shay Given.

Men til tross for stormløpet var ikke Manchester-lillebroren utslått. Craig Bellamy mottok ballen ute på venstrekanten etter 51 minutter, og det var nesten så man merket at noe var i gjære.

<strong>TABBE:</strong> Carlos Tevez stjal ballen fra en klønete Ben Foster, og City utliknet den tidlige United-ledelsen.Foto: SCANPIX/EPA/Magi Haroun
TABBE: Carlos Tevez stjal ballen fra en klønete Ben Foster, og City utliknet den tidlige United-ledelsen.Foto: SCANPIX/EPA/Magi Haroun Vis mer

Spissen dro seg innover mot midten, dro av John O'Shea, og uten å titte opp limte han ballen i motsatt kryss. Fantastisk treff og fantastisk scoring. 2-2, og en klassiker var under oppseiling.

Strålende Given
United fortsatte presset etter scoringen. Dimitar Berbatov skulle ha gitt hjemmelaget ledelsen igjen etter halvspilt omgang. Corneren traff bulgareren midt på panna, men en fantastisk reaksjon av Shay Given stoppet ballens raske ferd mot nettet.

Og det var startskuddet for en kanonade mot Given, som nektet å gi tapt.

Først fikk Berbatov dyttet sin neste heading litt til siden, men Given var der igjen. Så fyrte Ryan Giggs av på volley, men Given slo ballen over. Og sånn fortsatte United-presset.

Prosentforholdet 78-22 viste ballinnehavet i hjemmelagets favør etter halvspilt omgang, og det var et godt bilde på kampen der og da.

<strong>SCORET TO:</strong> Darren Fletcher lå lenge an til å bli den store United-helten med sine to scoringer, men det var før Craig Bellamy utliknet i siste minutt. Og før Michael Owen kom inn for å avgjøre på overtid.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
SCORET TO: Darren Fletcher lå lenge an til å bli den store United-helten med sine to scoringer, men det var før Craig Bellamy utliknet i siste minutt. Og før Michael Owen kom inn for å avgjøre på overtid.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

Til slutt måtte Given gi tapt. 3-2 kom på en tilnærmet kopi av 2-1-målet. Igjen var serven fra Ryan Giggs sylskarpt presis, igjen var Darren Fletcher høyest inne i feltet.

Og denne gangen kunne ikke Shay Given gjøre noe.

Owen på overtid av overtid
Men det kunne Craig Bellamy.

Rio Ferdinand fikk et anfall av akutt galskap da han forsøkte en lobb (!) som klarering som sistemann i United-forsvaret. Ballen havnet på et City-bryst, ble dyttet videre til den lynkjappe City-spissen, som stormet avgårde. Bellamy rundet Ben Foster og scoret fra nærmest død vinkel.

Der og da trodde helt sikkert Mark Hughes at han hadde klart det store.

Men så var det Michael Owen da. Over fem minutter på overtid lurte han seg bak offsidefella. Avslutningen var klassisk, og nådeløs.

<strong>DOBBEL:</strong> Darren Fletcher.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
DOBBEL: Darren Fletcher.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

Den lille mannen sørget for at Manchester United fortsatt er størst i byen.

- Vi har en nabo, og noen ganger er naboer bråkete. Det kan ikke vi gjøre noe med, vi har gått videre med livet, sier Alex Ferguson.

GLAD? Alex Ferguson jubler for vinnermålet. Gary Neville er også sånn passe fornøyd.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
GLAD? Alex Ferguson jubler for vinnermålet. Gary Neville er også sånn passe fornøyd.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer