PALLEN ETTER PROLOGEN: Dario Colognia, Petter Northug og Maurice Manificat viste styrke på den snaut fire kilometer lange prologen. Foto:   (AP Photo/Jens Meyer)
PALLEN ETTER PROLOGEN: Dario Colognia, Petter Northug og Maurice Manificat viste styrke på den snaut fire kilometer lange prologen. Foto: (AP Photo/Jens Meyer)Vis mer

- Den beste følelsen jeg har hatt i Tour de Ski

Northug storfornøyd etter første test.

- Det er den beste følelsen jeg har hatt i en prolog i Tour de Ski noen gang, sa Petter Northug etter torsdagens seier.

25-åringen har hatt denne utgaven av Tour de Ski som hovedmål helt siden VM i Oslo ble avsluttet sist sesong.

Åpningen kunne knapt ha vært bedre. Han tok umiddelbart på seg innsatsfjeset og tok ut det han måtte da han skjønte at det handlet om seieren. Det var ikke snakk om spare seg, selv om han sa at prologseieren ikke betydde noe som helst.

Northug vant foran sveitseren Dario Cologna, mannen som har vunnet Touren to ganger tidligere.

- Jeg hadde fordelen av å gå på tidene til Dario. Jeg gikk et godt løp og hadde en god følelse. Normalt har jeg ligget en seks-sju sekunder bak i den første bakken, men denne gangen var jeg likt med teten. Det forteller at jeg er i form, konkluderte nordmannen som tre ganger er blitt nummer to sammenlagt i Tour de Ski.

- Jeg hadde ekstra krefter å gi på med da jeg forsto at jeg kunne vinne. Det betyr litt å ha ledertrøya også, sa Northug.

Viktig
Det var ikke bare Northug som tok prologen på alvor. Det gjorde også nevnte Cologna og karer som Maurice Manificat og Marcus Hellner. Samtlige ville vise muskler og vise at de har noe å by under årets utgave av Touren som teller i alt ni etapper over 11 dager.

- Det er viktig å holde seg i toppen på alle etapper. Der ligger nøkkelen til suksess. Du kan ikke ligge for langt bak når du kommer til Toblach, sa Northug som mente at de to etappene i Oberstdorf blir viktigere enn de to første etappene i Oberhof.

- Vi tar ikke av etter dette. Prologen er ikke veldig viktig, men det var viktig å vise litt styrke, sa landslagstrener Trond Nystad.

Bekreftelse Northug mener å vite hvor den hardeste konkurransen vil komme fra.

- Vi har sett hvem som er i form: Manificat, Hellner, Lukas Bauer og Dario Cologna. Jeg tror at Cologna blir den aller hardeste å slå.

GA ALT: En sliten Northug blir gratulert av franske Maurice Manificat etter målgang. Foto: (AP Photo/Jens Meyer)
GA ALT: En sliten Northug blir gratulert av franske Maurice Manificat etter målgang. Foto: (AP Photo/Jens Meyer) Vis mer

- Det blir en hard fight med ham. Han har vist god progresjon og gjør lite feil. Det er en grunn til at han har vunnet Touren to ganger, mente Northug.

Under fredagens 20 kilometer i klassisk stil går han først ut med Cologna noen små sekunder bak.

Hvis værprognosene om tett snøvær slår til, blir det nok ikke enkelt å stikke fra hovedfeltet.

- Jeg tipper det blir som en fellesstart allerede ved første runding, mente Cologna.

Sveitseren dokumenterte form i prologen.

- Jeg gikk et godt løp. Formen er der, og det føltes godt, erkjente Cologna.

(NTB)