Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Den beste gaven du kan gi meg nå er vår engel»

Gravide Anne Sophies gripende farvel med syklisten Wouter Weylandt.

SISTE FARVEL: Anne Sophie (høyre) tar farvel med ektemannen og faren til hennes ufødte barn, Wouter Weylandt. I hånda har hun en kosebamse som representerer datteren hun bærer. Foto: REUTERS/Thierry Roge/Scanpix
SISTE FARVEL: Anne Sophie (høyre) tar farvel med ektemannen og faren til hennes ufødte barn, Wouter Weylandt. I hånda har hun en kosebamse som representerer datteren hun bærer. Foto: REUTERS/Thierry Roge/Scanpix Vis mer

(Dagbladet/NTB): Sykkelverdenen tok farvel med den belgiske syklisten Wouter Weylandt. Han omkom etter en fryktelig velt i Giro d?Italia 9. mai I dag ble han begravet i hjembyen Ghent, der hundrevis av tilhengere, lagkamerater og både nasjonale og internasjonale sykkelledere var på plass for å vise ham den siste ære.

Anne Sophie Weylandt tok et gripende farvel med ektemannen. Hun er gravid og venter deres føste barn til høsten, men barnet vil aldri få møte faren sin, som omkom i en meningsløs velt i Italia. Anne Sophie fikk ei venninne til å lese opp denne teksten i kirka:

«Woutje, jeg kan ikke forstå hvordan dette skjedde. Du var alt for meg, gutten min. Nå har jeg igjen minnene om hva vi opplevde de siste fire åra. Den beste gaven du kan gi meg nå er vår engel. Jeg lover å gjøre alt for henne og gjøre henne glad, akkurat som du gjorde meg lykkelig.

Forhåpentligvis våker du over oss, uansett hvor du er. Jeg vil aldri glemme.» Både Giro-direktør Angelo Zomegnan og Leopard Trek-stjernen Fabian Cancellara var til stede i kirken, der fire store bilder av Weylandt var plassert rundt den hvite kisten. Det var også satt opp en storskjerm utenfor kirkebygningen, slik at de som ikke kom inn kunne følge begravelsen via TV. Weylandt ble 26 år gammel, og i forbindelse med begravelsen onsdag ble han minnet av rytterne i Giroen med ett minutts stillhet før etappen startet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media