- Den beste landskampen vi har spilt

Landslagsgutta både depper og gleder seg.

PRAHA (Dagbladet.no): Nye Norge har blandede følelser på vei hjem til spillerhotellet i natt. På den ene siden tapte laget igjen, men samtidig fikk tsjekkerne kjørt seg kraftig.

- Dette er klart det beste landskampen jeg har vært med på for Norge, sier Erik Hagen til Dagbladet.no.

Men:

- Vi var såpass nær en VM-plass, og jeg er ikke sikker på at jeg noensinne får sjansen til å oppleve det, sier 30-åringen.

Hagen tar på seg deler av skylda for Rosickys ledermål, for han trodde John Arne Riise ville avverge forspillet.

Han er ikke i tvil om hva han ville gjort hvis han hadde visst at han måtte ta ansvar:- Da hadde jeg bare klemt ballen til helvete, sier Hagen.

Strømstad husker lite

Fredrik Strømstad får skryt av samtlige etter kampen. Selv husker han nesten ingenting av de 90 minuttene han spilte som sykdomsreserve for Christian Grindheim.

- Vi tør å holde i ballen og skaper sjanser, sier Strømstad som nok føler at dette er et gjennombrudd, men ikke nok til å spikre en landslagsplass.

- Jeg synes vi gjør en god kamp, men det er ikke jeg som tar ut laget framover.

Jan Gunnar Solli spilte en strålende andreomgang som anker i en diamantformasjon på midten, og føler innsatsen holdt til en personlig oppreisning.

- Åge skryter ikke altfor mye, så dette tar jeg som et klapp på skulderen. Det er bare å ta til seg etter kritikken jeg har fått. Det har ikke vært artig å høre at jeg ikke hører til på dette nivået, sier Solli.

RBK-spilleren ergrer seg likevel etter kampslutt, over at Norge gikk målløse av banen.

- Men du får ikke en mer vanskelig kamp enn dette. Her gjør vi det vil skal på det aller høyeste nivået, sier Solli til Dagbladet.no.

Tøft i garderoben

Thomas Myhre unngikk mål da han glapp ballen i 1. omgang, men føler ikke at han kunne stoppet Rosickys kanon.

- Han får klokkereint treff, og den er klistret inn i hjørnet, sier Myhre.

Kapteinen forteller om nedtrykt stemning etter kampen. Mange gruer seg til en sommer uten deltakelse i VM-sluttspillet, enda en gang.

- Det var tøft i garderoben. Men sånn er fotballen. Vi kan være bekjent av det vi leverte i dag. Kanskje var vi ikke dyktige nok, men det er en ærlig sak. Jeg synes vi fortjente å vinne i dag, sier Myhre til Dagbladet.no.

Han gleder seg over unggutta som har hevet Norge i høst.

- Det mest positive denne landslagssesongen har vært alle de unge som har kommet. Kanskje Åge finner enda flere i Tippeligaen, sier Myhre.

Som selvsagt sitter igjen med dyp beundring for Premier League-kollegaen Petr Cech i kveld.

- Den redningen hans er helt sinnssyk. Det er en stor idrettsprestasjon.

UENIGE: Erik Hagen var mer fornøyd med innsatsen til Norge enn innsatsen til dommer Graham Poll.