Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den beste løsningen vi kunne få

Bøkko om trenerne Koss og Pedersen.

KJEMPET FOR Å BEHOLDE MUELLER: Men når amerikaneren først fikk sparken synes Håvard Bøkko at konstellasjonen Jarle Pedersen/Johann Olav Koss var den beste tilgjengelige. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KJEMPET FOR Å BEHOLDE MUELLER: Men når amerikaneren først fikk sparken synes Håvard Bøkko at konstellasjonen Jarle Pedersen/Johann Olav Koss var den beste tilgjengelige. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Håvard Bøkko ville ikke ha Hans Trygve Kristiansens «20 år gamle treningsprinsipper».

I dag fikk han i stedet mannen som vant tre OL-gull på Lillehammer etter å ha fulgt treningsprinsippene til nettopp Kristiansen - Johan Olav Koss.

Den gamle skøytehelten skal være assistent, mens Jarle Pedersen overtar hovedansvaret fra Peter Mueller.

Bøkko har vært orientert av Skøyteforbundet underveis i prosessen, og han kan absolutt gå god for løsningen de landet på.

- Når ting ble som de ble, tror jeg dette er den beste løsningen vi kunne få, sier Bøkko til aftenposten.no.

- Har lyktes mye bedre enn meg

Norges eneste gullhåp på skøyter ba i det lengste om at Peter Mueller ikke måtte sparkes for sine kommentarer mot Maren Haugli, men ble ikke hørt.

Umiddelbart etter sparkingen ble det spekulert i om Bøkko ville fortsette med amerikaneren som sin personlige trener - men den ideen ble raskt lagt død.

Nå gleder han seg til å komme i gang med Pedersen og Koss som trenere. Bøkko selv var bare sju år da Koss var kongen i Vikingskipet for snart 16 år siden.

- Han har jo lyktes mye bedre enn det jeg har gjort foreløpig, så han bør vel ha noe å bidra med, sier Bøkko, som ennå ikke har klart for seg hvor mye Koss kommer til å være med.

Har ikke fått trent skikkelig

Sammen med resten av landslaget drar han til Calgary i morgen.

- Det har skjedd mye annet de siste dagene, så jeg har ikke fått trent så mye. Det blir greit å komme bort dit og få litt ordentlig trening igjen, sier han til aftenposten.no.

Dagbladet har ikke lyktes i å få Håvard Bøkko i tale i ettermiddag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media