Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Den beste noensinne

Umulige forutsetninger stopper ikke Bork Odin.

REKORDHESTEN.  Kusk og trener gliser etter norgesrekorden. Lørdag skal fenomenet Bork Odin ut mot eldre elitehester  i V75. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
REKORDHESTEN. Kusk og trener gliser etter norgesrekorden. Lørdag skal fenomenet Bork Odin ut mot eldre elitehester i V75. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne enorme gevinster på hest!

-Det er ikke bare den beste kaldblodshesten jeg har hatt i trening. Det er den suverent beste fire-åringen noensinne, sier Lars O. Romtveit om Bork Odin.

-Det er helt fantastisk det han har prestert i år. Det er lett å skryte av en hest som har andre plass i svensk derby, seier i norsk derby, en råsterk norgesrekord i siste start, mens han samtidig har bedekket 70 hopper, sier Romtveit.

Lørdag skal fenomenet ut i V75-løp på Bergen Travpark mot landets beste eldre hester. Og fra det svært krevende yttersporet bak bilen.

Egentlig umulige forutsetninger for en unghest. Men så var det dette med å være et fenomen.

Jeg har en tanke om hvordan startsiden vil arte seg. Får jeg rett, er det Bork Odin som tar over føringen fra det verste sporet.

Tom Erik Solberg er kjent som en de mest offensive kuskene. Derfor tror jeg sterkt på at han drar til for alvor fra start. Moe Brage tar føringen, men kusken bak denne vil gjerne ha rygg og vil vente til en av de bedre hestene kommer utvendig. Og det blir Bork Odin og ikke løpets favoritt Mørtvedt Jerkeld. Favoritten er ikke særlig kjapp i startfasen og har trukket innersporet. Han blir passert av flere hester fra start. Det blir å passe på at Mørtvedt Jerkeld ikke finner åpningen på startsiden. Det er her Solberg må kjøre som en dreven taktiker.

Håper på rolig start

Men trener Lars O. Romtveit håper ikke Solberg satser fra start.

-Jeg vet ikke om det er så klokt å satse på startsiden. Jeg håper heller han tar det rolig og finner en posisjon som andre eller tredje utvendig. Er han på trippelen på lørdag, er jeg godt fornøyd, sier Romtveit. Han har andre ambisjoner enn seier.

-Vi reiser til Bergen for å sette banerekord for fire-åringer. Jeg forlanger ikke seier, sier Romtveit.

Denne karen er ikke kjent for å prate med feite overskrifter. Han liker heller å pakke det litt inn på forhånd.

-Så tar jeg da også mye feil i antakelsene mine i begge ender, ler han.

Kusken er optimist

-Jeg vet at Tom Erik Solberg er optimist. Da kan alt skje. Og jeg legger meg ikke opp i de taktiske vurderingene. Han får ingen kjøreordre, forteller Romtveit.

En litt annen vei

Romtveit understreker at forberedelsene er totalt annerledes denne gang, enn da Bork Odin satte sin norgesrekord på 1.21,5 på Jarlsberg i hingstens siste start 2. oktober.

-Det var 20 minutter bak bilen til Jarlsberg. Nå er det ti timer på transport og overnatting, sier Romtveit.

Men han tror at overnattingen vil gå bra. Det gjorde det foran svensk derby i Østersund. Det er også en lang vei til banen nord i Sverige.

Får fint rom

-Jeg har snakket med ledelsen på Bergen Travpark. Bork Odin er lovet en stallboks med ro rundt seg.

-Han får nok et fint rom, siden de vet vi er ute etter banerekorden, avslutter Romtveit.

 Ekstra stor gevinstpott

Det er jackpot i V75-spillet. Ingen maktet å feste alle sju vinnerne på kupongen forrige lørdag. Dermed er det overført 3,9 millioner kroner ekstra til gevinstpotten.

En eventuell alenevinner får en smellfeit bankkonto på 18 millioner kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling