Kongens ord forbløffer:

- Den beste samtalen

- Jeg må bare hylle ham, sier Karsten Warholm om kong Harald. Seint fredag kveld, bare timer før VM-starten i Budapest, kom det et svar fra Det Kongelige Hoff.

IMPONERT: Kong Harald er imponert over Karsten Warholms kunnskapsnivå. Foto: Henrik Myhr Nielsen/NRK
IMPONERT: Kong Harald er imponert over Karsten Warholms kunnskapsnivå. Foto: Henrik Myhr Nielsen/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BUDAPEST (Dagbladet): Olympisk mester, verdensmester, europamester og verdensrekordholder Karsten Warholm (27) er kongen av 400 meter hekk allerede før gullene er delt ut under friidretts-VM i Budapest.

Flere ganger har 400 meter hekk-kongen møtt selveste kongen av Norge i forlengelsen av idrettsprestasjonene som har gjort ham til tidenes beste på distansen.

  • Se Dagbladets rykende ferske VM-magasin fra Budapest her:
Jakob Ingebrigtsen stråler om kapp med sola før VM starter i Budapest og den svenske reporteren Philip Gadd får kjenne på Karsten Warholms muskler. Video: Løkås/Godø. Klipp: NRK og Expressen TV Vis mer

Warholms lange møte med Hans Majestet Kong Harald på Bygdøy Kongsgård - i NRK-serien «Karsten og Leif» i 2020 - er en samtale som friidrettsstjerna fortsatt tar med seg som inspirasjon i hverdagen.

- Det er en de beste samtalene jeg har hatt om idrett i hele mitt liv. Det var en skikkelig god og innholdsrik prat, sier Karsten Warholm til Dagbladet og utdyper:

- Å sitte der med kongen, som har levd gjennom så mange fantastiske idrettsøyeblikk, vært en del av dem selv, deltatt i OL og tatt VM-gull i seiling og engasjert seg i idretten i så mange år, var helt fantastisk. Hans kompetanse og erfaring sammen med Leif Olav, som kan mer historie og spesielt idrettshistorie enn de fleste, ble samlet sett for meg en helt ekstremt lærerik og god prat.

NYTT MØTE: Karsten Warholm ankom Slottet etter OL-gullet i Tokyo og møtte Kong Harald på ny - denne gangen med langbukse. Foto: Javad Parsa / NTB
NYTT MØTE: Karsten Warholm ankom Slottet etter OL-gullet i Tokyo og møtte Kong Harald på ny - denne gangen med langbukse. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Hyller kongen

De kommende dagene venter ny gulljakt for verdenseneren i VM i Budapest. Der kommer antakelig kong Harald til å følge med på sunnmøringens forsøk på å skape ytterligere idrettshistorie.

Warholm uttrykker sin store begeistring for kong Haralds engasjement for idretten.

- Får du ofte tilbakemeldinger og gratulasjoner når du vinner i mesterskap?

- Fra Slottet kommer det ofte offisiell brev. Jeg synes det er en veldig fin ting å gjøre. Jeg synes det er en bra tradisjon. Jeg og mange andre norske idrettsutøvere legger mye stolthet i å representere landet vårt på en god måte og springe for Norge, sier Warholm til Dagbladet og legger til:

- Det er hyggelig å bli verdsatt av selveste kong Harald og få en hilsen. Man vet at kongen vår følger med på alt som rører seg av norsk idrett, så det er gøy å vite, sier den olympiske mesteren.

I en e-post seint fredag kveld - bare timer før friidretts-VM er i gang - skriver Det Kongelige Hoff til Dagbladet at deres formelle praksis er at «Kongen sender hilsen til gullmedaljevinnere under VM og OL i idretter som er knyttet til Norges Idrettsforbund – det samme gjelder for utøvere som konkurrerer i paraidrett.»

STERK: Den svenske reporteren Philip Gadd fikk kjenne på superkreftene til den norske stjerna Karsten Warholm. Video: Expressen TV Vis mer

Når Dagbladet viderbringer Warholms beretninger og opplevelse av samtalen med kong Harald i retning Slottet, svarer Det Kongelige Hoff at «de ikke har mer å tilføye» og «viser til det Kongen sa under samtalen med Warholm i forbindelse med tv-serien «Karsten og Leif» på Bygdø Kongsgård. »

- Må bare hylle ham

Den sunnmørske verdenseneren på 400 meter hekk tillegger:

- Hver gang jeg snakker om kongen vår, så må jeg bare hylle ham, legger Warholm til og roser kong Haralds reaksjon vedrørende det utradisjonelle valget om å ikle seg en shorts i møte med kongen:

BRØT «REGEL»: I møte med kongen skal man kle seg anstendig, men Karsten Warholm valgte å ha på seg shorts, det la selvfølgelig kongen merke til. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: Bilder fra NRK Vis mer

- For å si det sånn: Det var ganske mange som ble litt småfornærma der. Men jeg tror ikke kong Harald var en av dem. Jeg tror han synes det var helt ok. Det var en varm sommerdag, og jeg hadde ikke lest etikettboka før jeg kom på besøk, innrømmer Warholm.

- Neste gang er det han som har shorts, og du som kjører dressbukse?

- Haha, det blir fort det. Jeg møter i hvert fall ikke opp i shorts igjen. Det tar jeg ikke på sjansen på, sier han og flirer.

I VM i Budapest blir det imidlertid shorts for kongen av 400 meter hekk.

VM-finalen på 400 meter hekk er onsdag 23. august kl. 21.50 og sendes på NRK. Allerede førstkommende søndag kl. 11.25 er Warholm i gang med forsøksheat.

Karsten Warholm gjester Dagbladet-programmet "MaxPuls" og snakker om tidenes skrell, treningsmetodene som skaper spetakkel, rivalens dristige påstand og flausen som fremdeles preger superstjerna fra Ulsteinvik. Bli bedre kjent med Karsten Warholm her. Programleder: Øyvind Godø. Klipp: Kristoffer Løkås. Video: NRK. Foto: NTB og Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer