- Den beste treneren som noen gang har vært i Danmark

«Don Ø» jubler over Solbakken-ansettelsen.

HØSTER SKRYT: Ståle Solbakken høster lovord fra FCKs "Grand old man", Flemming Østergaard. Den tidligere styreformannen tror Solbakken er den rette til å lede hovedstadsklubben videre. Foto: Bax Lindhardt / SCANPIX
HØSTER SKRYT: Ståle Solbakken høster lovord fra FCKs "Grand old man", Flemming Østergaard. Den tidligere styreformannen tror Solbakken er den rette til å lede hovedstadsklubben videre. Foto: Bax Lindhardt / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): I ettermiddag ble det klart at Ståle Solbakken returnerer til FC København.

Grue-mannen har signert en treårskontrakt med hovedstadslaget.

Det får FCKs tidligere styreformann Flemming Østergaard, kjent som «Don Ø» i Danmark til å juble.

- Det er ikke noen tvil om at Ståle er rett mann for jobben. Han er den beste treneren som noensinne har vært i Danmark. Hele laget vil løfte seg under hands ledelse, sier «Don Ø» til Ekstra Bladet.

Skrekkstart
Han var med på å bygge opp klubben på 90/00-tallet, og var svært begeistret over det Solbakken fikk til sist han var i klubben.

København har fått en skrekkelig start på årets sesong med kun to poeng på fem kamper. Don Ø er usikker på om den tidligere HamKam-treneren klarer å hente hjem seriemesterskapet allerede denne sesongen.

- Jeg sier ikke at FCK nødvendigvis vinner tittelen denne sesongen, men jeg er sikker på at vil gå i riktig retning fra nå av.

Den tidligere FCK-direktøren mener Ariel Jacobs som i dag fikk sparken ikke passet inn i FC København.

- Ariel var ikke en støtte for sportsdirektøren Carsten V. Jensen. Det vil Ståle være, fortsetter Østergaard om den norske sjefen som siden oppholdet i FCK har blitt sparket fra jobben både i tyske Köln og engelske Wolverhampton.

Den belgiske treneren vant seriemesterskapet med FCK forrige sesong og klubben er derfor klar for årets utgave av Champions League.

 JUBLER:  Tidligere styreformann Flemming Østergaard (t.h) jubler over at Ståle Solbakken nå er tilbake i FC København.
Foto: Kristian Juul Pedersen / SCANPIX
JUBLER: Tidligere styreformann Flemming Østergaard (t.h) jubler over at Ståle Solbakken nå er tilbake i FC København. Foto: Kristian Juul Pedersen / SCANPIX Vis mer