Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Den beste troppen vi har hatt på lenge

Selvsikker Olsen advarer Norge før «slaget om Norden».

LIVESTUDIO: Følg Norge - Island direkte fra klokka 20.00.

(Dagbladet): Det er fire dager til Norge møter Danmark i Parken. Etter kveldens kamp mot Island på Ullevaal bærer turen sørover. Laget som seirer i København vil langt på vei sikre seg en plass i EM-sluttspillet neste år.

Landslagssjef for det danske laget, Morten Olsen, mener Danmark er favoritter i «slaget om Norden» på grunn av bredden i troppen.

- Det er den beste troppen vi har hatt på lenge, sier Olsen ifølge Politiken.

- Vi har mange strenger å spille på, mange teknisk dyktige spillere som alle er løpevillig. Vi har et lag som er godt for EM, et lag som består av nåtidens og fremtidens spillere. Jeg vet at flere av spillerne vi har med nå kommer til å være med lenge, sier 62-åringen.

Nysgjerrig
Han savner likevel noen av de eldre spillerne, blant annet Christian Poulsen som nylig ble solgt fra Liverpool til franske Evian. 31-åringen har nesten ikke spilt kamper på et halvt år, men ble likevel med i den endelige troppen.

TIL SUNDERLAND: Nicklas Bendtner har byttet klubb. Dansken er klar for Sunderland. Foto: AP Photo / Matt Dunham
TIL SUNDERLAND: Nicklas Bendtner har byttet klubb. Dansken er klar for Sunderland. Foto: AP Photo / Matt Dunham Vis mer

Poulsen starter imidlertid neppe. På gårsdagens trening så Danmarks midtbane slik ut: William Kvist, Niki Zimling, Dennis Rommedahl, Christian Eriksen, Michael Krohn-Dehli.

- Selvfølgelig skulle jeg gjerne hatt Poulsen i bedre form, og det er trist at at Leon Andreasen fremdeles er skadet og at Kasper Lorentzen spiller i førstedivisjon. Men med den troppen vi arbeider med nå er det masse konkurranse om plassene, og mange muligheter, sier Olsen.

Om Poulsens klubbytte til relativt ukjente Evian sier Olsen:

- Christian er en nysgjerrig type. Til tross for at han er over 30 år, så vil han gjerne lære mer.

Kickstart Danmarks kanskje største profil, Nicklas Bendtner, har også byttet beite i løpet av sommeren. Han ble klar for Sunderland på overgangsvinduets siste dag.

- Nicklas må være klar over at han skal kickstarte sin karriere og det hos en trener som kjenner ham (Steve Bruce) fra før og som tror på ham. Det kan ikke være en bedre start.