Den bisarre grunnen til at Neymar aldri dro til Manchester City

For gjørmete fotballbaner.

BISARRE KRAV: Barcelonas brasilianske stjernespiller Neymar kunne fort endt i en annen klubb. I tillegg til Real Madrid, var også Manchester City svært nære å signere spilleren. Klubben tolket Neymars merkelige skokrav som at han ville til Spania. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
BISARRE KRAV: Barcelonas brasilianske stjernespiller Neymar kunne fort endt i en annen klubb. I tillegg til Real Madrid, var også Manchester City svært nære å signere spilleren. Klubben tolket Neymars merkelige skokrav som at han ville til Spania. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 24. februar 2015 reiser Barcelona og driblefanten Neymar tilbake til Etihad for å spille den første av to kamper mot Manchester City, i åttendelsfinalen av Champions League.

Det er i underkant av to år etter at Neymar var nære en overgang til de lyseblå fra Manchester, skriver Telegraphs Mark Ogden.Manchester City skal ha trukket interessen i siste liten, av en bisarr grunn: Neymar skal nemlig ha krevd spesialsydde fotballsko for å spille i Premier League.

Gjørmete baner Brasilaneren mente det regntunge og kalde klimaet gjorde fotballbanene i England tunge og gjørmete.

Dermed krevde han å få spesialsydde fotballsko av City dersom han skulle gå dit, for å kunne holde seg på beina mens han gjorde de kvikke fintene og vendingene han er kjent for.

Det skal hans agentteam ha videreformidlet til klubbens sportsdirektør Txiki Begiristain, som sammen med resten av City-direktørene forhandlet med Santos om spilleren.

Manchester City har mer enn nok penger til å gi Neymar spesialsydde sko, men skal ifølge Ogden ha tolket de bisarre kravene som at Neymar signaliserte at han ville dra til Spania.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer