DØD: Hideraldo Luiz Bellini var forsvarer på Brasils VM-lag som tok gull i 1958. Torsdag døde han, 83 år gammel. Foto:    REUTERS/Roberto Jayme
DØD: Hideraldo Luiz Bellini var forsvarer på Brasils VM-lag som tok gull i 1958. Torsdag døde han, 83 år gammel. Foto: REUTERS/Roberto JaymeVis mer

Den brasiliansk VM-helten Bellini er død

Spilte på VM-laget fra 1958.

Hilderaldo Luiz Bellini var kaptein da Brasil tok sitt første VM-gull i fotball i 1958. Torsdag døde han, 83 år gammel.

Den tidligere midtstopperen døde på et sykehus i São Paulo. Han har hatt Alzheimer i mange år, og for tre år siden fikk han et hjerteinfarkt som førte til at han mistet taleevnen.

Det brasilianske fotballforbundet erklærte tre dagers sørgeperiode for Bellini. Han skal bisettes i hjembyen Itapira fredag.

- Brasiliansk fotball og deres fans er i sorg etter bortgangen til en stor kaptein. Jeg fikk muligheten til å bli kjent med ham mens han spilte i São Paulo. Han var en strålende midtstopper, en gentleman og en ekte profesjonell, sier fotballpresident José Maria Marin.

Ifølge fotballhistorikeren Juca Kfouri var Bellini den første kapteinen som løftet VM-pokalen i været under seiersseremonien. Det gjorde han etter at vertsnasjon Sverige ble slått 5-2 i finalen på Råsunda i 1958. Siden er det blitt en tradisjon. Utenfor Maracana stadion er det en statue av Bellini som holder pokalen.

Bellini var også med på å vinne VM-gull i 1962. Da ble Tsjekkoslovakia slått 3-1.

(NTB)