Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den bredeste troppen i Norge noensinne

Nordhaug, Rasch og Kaggestad vurderer.

SAMME BAKGRUNN: Lars Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch har alle bakgrunn i Joker-laget. Neste år mener to av dem at laget vil kjempe i toppen av de norske UCI-rittene også.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SAMME BAKGRUNN: Lars Petter Nordhaug, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch har alle bakgrunn i Joker-laget. Neste år mener to av dem at laget vil kjempe i toppen av de norske UCI-rittene også. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Daniel Hoelgaard, Vegard Stake Laengen, Sindre Lunke, Bjørn Tore Hoem, Amund Grøndahl Jansen, Adrian Aas Stien og Anders Skaarseth inn.

Laget var ikke akkurat svakt fra før av heller, med enere i Odd-Christian Eiking og Reidar Borgersen.

I sum bør det stilles store forventninger til Gino Van Oudenhoves mannskap neste år.

- Tidspunktet for Daniel Hoelgaards ankomst kunne ikke vært bedre. Vi har hatt mye press på skulderne våre i norske ritt de siste to årene. Det er mange som mener vi har underprestert. Vi fikk mye negativitet rundt prestasjonene rundt Tour de Fjords, og noe av det har vært berettiget og, samtidig ønsker vi gjerne positive reaksjoner når vi gjør det bra i utlandet og. Vi har nesten 500 UCI-poeng, og har gjort en av våre beste sesonger på lenge. Neste år er målet å gjøre det bra både i utlandet og hjemme, sier belgieren til procycling.no.

Vi har luftet forventningene til årets overgangsvinner hos tre personer som kjenner norsk sykkelsport svært godt!

Johan Kaggestad, TV 2-ekspert:

- Hvor sterkt ser Joker-laget ut foran neste sesong?

- Det er kjempesterkt lag. Det er det beste laget Norge har hatt siden Bjørgvin (på 90-tallet var ryttere som Kurt Asle Arvesen, Stig Kristiansen, Bo André Namtvedt og Bjørn Stenersen innom her, vår anm.).

- Kan de bli for dominerende i norsk målestokk?

- Du skal ikke se bort ifra at et par av de andre norske lagene innser at dette er en utfordring. Joker gjorde, etter min mening, en dårlig sesong i fjor. De skuffet kapitalt i de tre store, norske rittene, og ble utmanøvrert av Øster Hus-Ridley i NM. De hjelper ikke bare å kjøpe inn de beste rytterne, de må skape noe selv. Det synes jeg ikke de klarte i fjor.

- Er det greit å ta tre sentrale ryttere fra en konkurrent (Lunke, Hoem og Grøndahl Jansen fra Sparebanken Sør, vår anm.)?

- Jeg har ikke noe annet forhold til det enn at rytterne har valgt det selv. Det er frivillig hvor man vil sykle. Jeg skjønner godt at Atle Kvålsvoll er lei seg fordi han har satset mye krefter for dem som treningsrådgiver, også. Men de har funnet ut at de er modne for å skifte beite. Vi får håpe at det går bra hos Joker. Lykkes en av de tre godt der, er det veldig bra.

- Hva kan Daniel Hoelgaard få til tilbake i Norge?

- Jeg har kjempesans for både han og broren hans i Øster Hus-Ridley. Det er et spennende brødrepar. Det er ydmyke og strålende gutter. Se opp for Markus Hoelgaard, sier Kaggestad og humrer i barten.

- Hva kan Joker få til med en skikkelig avslutter i rekkene?

- Det gjør at de kan være med og slåss på de fleste etappene. Men dobler du Odd-Christian Eiking og Sindre Lunke, så har du de beste klatrerne Norge har hatt siden Dag Otto Lauritzen, Jostein Wilmann og Atle Kvålsvoll. Ser du på Giro valle d´Aosta, der de ble to og fem, så ser du at disse er blant verdenseliten i U23-klassen. Jeg tror også årets Tour of Norway-løype vil passe dem strålende.

Lars Petter Nordhaug, Team Sky:

- Hvordan ser laget ut på papiret for en ny sesong?

- Det ser veldig sterkt ut. Det er liten tvil om det. De har forsterket laget og vil selvføgelig bli et av de beste, om ikke det beste norske laget, så det blir gøy å følge med.

- Er det bedre enn i the «good old days», med deg, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff?

- Det kommer jeg aldri til å si det var, uansett hvor mye de kommer til å vinne. Vi var det beste, vil jeg si - med et glimt i øyet.

- Det kan godt være at de vil gjøre det enda bedre enn oss, og jeg håper de gjør det godt.

- Hva betyr det å få inn en avslutter som Daniel Hoelgaard?

- De kan vinne flere ritt. Det trenger et lag. Det er alltid bra å ha en sterk spurter.

- Kan de ble tøffe å slå i Tour of Norway?

- Det kan de, selv om det kommer litt an på hvilke andre ryttere som er der. Men de bør være gode nok til å kjempe både på flate etapper, fjelletapper og kanskje i sammendraget.

Gabriel Rasch, sportsdirektør Team Sky:

- Det er nok den bredeste troppen et norsk lag har hatt noen sinne, sier Gabriel Rasch om neste års Joker-mannskap.

- Hva begrunner du det med?

- Det er mange gode, unge ryttere i det laget. De er i en alder hvor du vil se om de slår ut i full blomst, eller om de ikke makter det. Jeg er spesielt spent på å se Odd-Christian Eiking neste år.

- Hva betyr det å få inn Daniel Hoelgaard på et slikt lag?

- Han er en veldig spennende rytter. I Joker vil han få jobbe enda mer med det han er bra på.

- Er det en fare for at de kan bli for dominerende også?

- Jeg mener det har vært en force i Joker, og tidligere Maxbo-Bianchi, at man ikke kun satser 100 prosent på det som skjer her hjemme. Det er vel så viktig å bite fra seg i utlandet, og det gir andre lag muligheten til prestere på hjemmebane.

- Dersom det skal blomstre mer i norsk sykkelsport, trenger man et slikt flaggskip. Det er nødt til å være et lag som skiller seg ut, og som går med planer om å bli prokontinentale. Det vil bli nok et springbrett for norske ryttere, og vil gi muligheten til å kjøre enda større ritt. Det har vært en mangelvare i norsk sykkelsport fram til nå, mener Rasch.

- Hva slags forfatning mener du norsk sykkelsport og de i norske lagene er i nå?

- Det kan ikke sammenliknes med det jeg selv startet opp i. Nivået på Joker i dag, er vel omtrent som profflagene var da jeg var «ung og lovende». Rytterne i dag har alle muligheter til å lykkes og bli en del av proffsirkuset.

- Hvor nøye følger dere med på norske ryttere i Sky?

- Vi følger med. Som sportsdirektører har Kurt og meg påvirkningskraft på hvilke ryttere som blir tatt inn på laget. Sky er dessuten glade i norske ryttere. De har en mentalitet som minner om den britiske, og det er en stor fordel får våre ryttere.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling