Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den dagen det er lov, blir det enkelt å gjøre justeringer i Vikersund. Bakken er bygd for framtida

300 meter kan komme om 15 år.

251,2 meter: Anders Fannemel satte verdensrekord da han hoppet 251,5 meter i Vikersund. 300 meter kan komme om 15 år.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
251,2 meter: Anders Fannemel satte verdensrekord da han hoppet 251,5 meter i Vikersund. 300 meter kan komme om 15 år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIKERSUND (Dagbladet): Anders Fannemel og Peter Prevc brøt begge drømmegrensa på 250 meter i helga. Om 15 år får vi muligens se 300 meter.

Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, vil ikke spå noe skråsikkert, men antyder at dette er et aktuelt tidsperspektiv.

- Vi har et system med den beste lederen i Walter Hofer. Han er i stand til å utvikle idretten riktig. Vi må ikke ta for store jafs, sier Bråthen.

- Se på den tidligere stavhopperen Sergej Bubka som flyttet verdensrekorden med én centimeter hvert år. Det han gjorde for seg selv, klarer vi å gjøre med en hel idrett. Det er viktig med ledere som har dette perspektivet.

Men 300 meter kommer garantert. Den første registrerte verdensrekorden er fra 1808. Da hoppet Olaf Rye 9,5 meter. Siden har mange hoppere og nasjoner hatt rekorden. Nå er Fannemel i førersetet.

Frysninger - Jeg fikk frysninger og skjelvinger. Fannemel startet å satse på hopp som 14 åring. I dag har han verdensrekorden.

Bråthen fortsetter:

- En annen ting er lokalsamfunnet i Vikersund som har jobbet for dette i alle år. Endelig får de som fortjent. Det samme gjør laget vårt, publikum og hoppsporten. Alt er bare positivt.

Tøff kamp Vikersund sloss med Planica om å få det første hoppet over 250 meter. De tok første stikk, og rapportene fra Slovenia peker i én retning:

Dette liker de ikke!

I mars skal det hoppes i et utbygd Planica. Da vil verdensrekorden til Fannemel bli satt på sin første prøve. Bakken er like stor som Vikersund. Foreløpig er det ikke tillatt å bygge større bakker.

For framtida - Den dagen det er lov, blir det enkelt å gjøre justeringer i Vikersund. Bakken er bygd for framtida, framholder Bråthen.

Han tiltrådte som sportssjef i 2004 etter Jan-Erik Aalbu. Et av målene var å ha en norsk verdensrekordholder i en norsk bakke. I går fikk vi begge deler.

- Jeg har hatt verre dager på jobb, sier en munter Bråthen.

SPORTSSJEF: Clas Brede Brtåhen viser fram planen om verdensrekord i Norge. Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet
SPORTSSJEF: Clas Brede Brtåhen viser fram planen om verdensrekord i Norge. Foto: Tore Ulrik Bratland/Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart