- Den daglige overdosen av Martin Ødegaard, har jeg ikke noe sansen for

Nå skjermes 15-åringen.

(Dagbladet): Etter en ny uke med uttallige spørsmål fra norske medier, ble Martin Ødegaard (15) i dag skjermet fra pressen. Norges Fotballforbund (NFF) hadde mottatt et tosifret antall intervjuforespørsler, men avviste samtlige.

Dagen før den uhyre viktige EM-kvalifiseringskampen mot Bulgaria, valgte forbundet i steden for å legge ut en egen video med supertalentet.

- Dette støtter jeg ett hundre prosent. Den daglige overdosen av Martin Ødegaard, har jeg ikke noe sansen for. Gutten er 15 år, er Dagblad-kommentator Morten Pedersens reaksjon på avgjørelsen.

- Har blitt mye I intervjuet med NFF innrømmer Ødegaard at han har merket presset fra omgivelsene, men sier at han likevel ikke lar seg affisere nevneverdig.

- Det har blitt mye. Det har det. Men jeg føler jeg har taklet det ganske bra. Jeg har fokus på de rette tingene. Jeg har flinke folk rundt meg som er flinke til å gjøre de riktige tingene for å holde fokus.

Dagbladets kommentator har fulgt Ødegaards utvikling på landslaget helt siden spekulasjonene om et potensielt uttak startet. Pedersen var på plass både i Stavanger da 15-åringen debuterte mot Emiratene og på Malta hvor han ble sittende på benken hele kampen.

- Selv om mediene og det norske folk ikke ser ut til å få nok av Martin Ødegaard, har han egentlig ikke noe nytt å komme med. Han skal være landslagsspiller i kanskje 20 år til - så folk kommer til å få høre det de trenger om han, men akkurat nå er det verken flere spørsmål for mediene å stille eller svar for han å gi.

- Så la gutten slippe! Det handler om Martins ve og vel, mener Pedersen.

- Bare mas og plaging Etter 3-0-seieren over Malta, haglet mishagsytringene mot landslagssjef Per-Mathias Høgmo på sosiale medier. Grunn: Fordi Ødegaard ikke fikk spille sine første minutter med flagget på brystet i en tellende kamp

- Det eneste media vil vite nå, er følgende: Skal Martin spille mot Bulgaria, mener han at han bør spille og hva føler han om å spille eller ikke.

- Det er jo spørsmål han ikke kan svare på, for det vet han ikke. Det er bare masing og plaging, sier Pedersen.

I videoen med NFF, som du kan se øverst i denne saken, kommer 15-åringen med et relativt lite oppsiktsvekkende svar da også forbundets utsendte stiller han ett av de nevnte spørsmålene.

- Det er klart jeg vil jo spille, det er det jeg liker best. Så jeg har forhåpninger om spilletid. Det hadde vært veldig moro. Samtidig er det ikke noe jeg stresser med, sier Ødegaard.