EVENTYRET: Daniel Agger, nummer tre fra venstre, hadde et åtte år langt eventyr i Liverpool-drakta. Her etter Aggers scoring mot Chelsea i Champions League-finalen i 2007. Fra venstre: Steven Gerrard, Boudewijn Zenden, Daniel Agger, John Arne Riise, Dirk Kuyt og Peter Crouch. Foto: AP Photo/ Dave Thompson
EVENTYRET: Daniel Agger, nummer tre fra venstre, hadde et åtte år langt eventyr i Liverpool-drakta. Her etter Aggers scoring mot Chelsea i Champions League-finalen i 2007. Fra venstre: Steven Gerrard, Boudewijn Zenden, Daniel Agger, John Arne Riise, Dirk Kuyt og Peter Crouch. Foto: AP Photo/ Dave ThompsonVis mer

Den danske fotballstjerna misbrukte piller og kollapset: - Kroppen klarte det ikke

Daniel Agger vil advare andre idrettsutøvere.

(Dagbladet): En av Danmarks store fotballstjerner, Daniel Agger, valgte tidligere i år å legge fotballskoa på hylla etter en fantastisk karriere.

31-åringen spilte som barn i Rosenhøj BK, og i 1996 ble han hentet til Brøndby IF. Etter to år ble han hetet av Liverpool, der han blant annet spilte med John Arne Riise, i sin åtte år lange karriere for klubben.

Tidlig i fotballkarrieren slet Agger med overbevegelige ledd og ryggproblemer. Etterhvert forverret skadeproblemene seg til prolaps og smerter i knær og føtter for den danske spilleren, noe som førte til at Agger tidlig i karrieren begynte å ta smertestillende tabletter.

- Jeg har tatt for mye betennelsesdempende tabletter i min karriere. Det vet jeg godt, og det suger, men jeg slutta med det. Jeg tjener ikke noe på å fortelle dette, men jeg kan bare håpe at andre idrettsutøvere gjør det. Det kan bli sånn at andre tar en eller to piller mindre, sier Agger i et intervju med den danske avisa Jyllands-Posten, gjengitt av The Guardian.

Pratet uforståelig

Etter 175 kamper og ni mål for Liverpool, dro Agger hjem til Danmark for å avslutte karrieren i Brøndby. Håpet hans var å kunne holde på i flere år til, men etter derbyet mot FC København i mars 2015, innså han at det var på tide å gi seg.

Fotballstjerna slet da med en skade, og tok langt over maksimal dose av de betennelsesdempende tablettene han hadde; to tabletter tre ganger daglig i en ukes tid. Ifølge pakningsvedlegget skulle man gjøre dette maks tre dager på rad.

LA OPP: Tidligere i år annonserte Daniel Agger at han legger fotballskoa på hylla. Foto: Jonas Olufson/POLFOTO via AP
LA OPP: Tidligere i år annonserte Daniel Agger at han legger fotballskoa på hylla. Foto: Jonas Olufson/POLFOTO via AP Vis mer

På kampdagen mot FCK, økte Agger til fire piller. Bieffekten var at han ble trøtt, og kompenserte dette med å innta koffein og energidrikker.

På den 15 minutter lange bussturen til bortekampen, sovnet Agger. I tillegg var den viktige «pep-talken» med lagkameratene et eneste vrøvl, og de andre gutta forstod lite av hva han sa.

Kollapset

Agger fikk problemer med koordinasjonen, og etter at en ball traff armen hans ble han byttet ut. Da var det spilt 29 minutter. På benken kollapset Agger. Han fikk hjelp til å komme seg ned på legens kontor, der han bare lå og skalv og ikke kjente smerte.

- Kroppen klarte det ikke. Den reagerer på hva den får i seg, og dette var kroppens måte å si at den hadde fått nok. Når hodet ikke kan finne ut av det, må kroppen gjøre det, sier Agger til avisa.

Etter den dramatiske hendelsen, forstod Agger at han måtte slutte med pillene. Det hadde kona rådet ham til lenge.

- Hun hadde sagt det gang på gang, at jeg skulle slutte å ta medisinen. Men det gikk inn det ene øret, og ut det andre. Da jeg bestemte meg for å slutte var hun også rimelig fornøyd, på grunn av all smerten jeg har hatt, og fordi jeg har tatt så mye medisin kun for å komme meg opp av senga.