FOR EN START! Danmark scoret seks mål mot Slovakia før der var spilt 14 minutter av dagens kamp. Flere mål ble det ikke, men 6-0 er danskenes største seier i hockey-VM. Foto: Grigory Dukor, Reuters/Scanpix
FOR EN START! Danmark scoret seks mål mot Slovakia før der var spilt 14 minutter av dagens kamp. Flere mål ble det ikke, men 6-0 er danskenes største seier i hockey-VM. Foto: Grigory Dukor, Reuters/ScanpixVis mer

Den danske hockeyfesten fortsetter

Knuste Slovakia på et kvarter, og tok sin største VM-seier noensinne.

|||

Det danske ishockeylandslaget skjøt fart i VMs mellomspill. 6-0 i første periode over Slovakia ga danskenes største VM-seier noensinne.

Enkelte danske ishockeyfans satt kanskje litt skuffet igjen etter kampen. For en forrykende førsteperiode med seks mål og null baklengs førte til tanker om en real ishockeyfest.

Men målene uteble i både annen og tredje periode. 6-0-seieren er uansett historisk. Aldri før har Danmark vunnet med så store sifre i et VM.

Danskene har virkelig imponert i VM. Både Finland og USA ble satt på plass og slått av dansk dynamitt i den innledende runden.

4442 tilskuere fikk se det forrykende åpningsshowet fredag. Kampen ble avgjort i den fantastiske perioden.

De rødhvite var totalt overlegne i åpningsperioden. Pasningsfeilene var vekk og kynismen foran mål var nesten overjordisk, skryter det danske nyhetsbyrået Ritzau.

De seks målene kom på 15 forsøk. Peter Regin sto for 1-0 etter bare et minutts spill. Etter to slovakiske utvisninger var NHL-målvakten Peter Budaj overlistet tre ganger. Da var kampen ennå ikke fem minutter gammel.

Danskene fortsatte trykket. Innen kvarteret var spilt sto det 6-0.

Seieren garanterer ingen kvartfinale for Danmark, men sjansene er nå gode.

(NTB)