Håndball-EM i Sverige:

Den danske sensasjonen med beskjed til Nora Mørk: «Oi»

Larvik-keeper Sandra Toft storspiller i EM - og kan møte norske venninner i finalen.

MØTER FRANKRIKE: Nora Mørk og Norge møter Frankrike i EM-semien i kveld. Før kampen kommer det beskjeder fra danske venner om håp om nordisk finale..  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTER FRANKRIKE: Nora Mørk og Norge møter Frankrike i EM-semien i kveld. Før kampen kommer det beskjeder fra danske venner om håp om nordisk finale.. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
  • Norge - Frankrike, kl. 20.45

GÖTEBORG (Dagbladet): Norge møter Frankrike til semifinale i håndball-EM i kveld, og rett i forkant - i store Scandinavium i Göteborg - møtes Danmark og Nederland for å gjøre opp om finaleplassen.

Danmark- og Larvik-keeper Sandra Toft (27) spilte en fantastisk match mot Romania i skjebnekampen i hovedrunden. Toft hadde en redningsprosent på 50 mot noen av verdens beste skyttere.

Før semifinalene blåses i gang, har hun en liten melding til sine norske venner:

- En finale mot Norge kan bli fantastisk, men først må vi vinne semifinalen. Alt er en bonus for oss videre i EM. Jeg vil gjøre det vanskelig mot både Nederland og Norge, hvis sjansen kommer, sier Sandra Toft til Dagbladet.

KEEPERHELT: Sandra Toft og Danmark jubler etter seieren over Romania. Toft sto som en levende vegg.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
KEEPERHELT: Sandra Toft og Danmark jubler etter seieren over Romania. Toft sto som en levende vegg.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Ros fra Mørk

Toft har virkelig storspilt for det danske overraskelseslaget som står i semifinalen mot alle odds. Laget hadde som mål å ende topp 12, men nå er de allerede sikret topp 4 - og kjemper om en sensasjonell medalje.

Når Dagbladet konfronterer Nora Mørk med Tofts hilsen, svarer Norge-stjerna:

- Oi.

Mørk fortsetter:

- Det hadde vært gøy å møte Danmark igjen, men det er fortsatt mye som må klaffe. Hun (Toft) tar Danmark til semien på egenhånd. Det er ingen andre som gjør som henne, sier Mørk til Dagbladet.

Toft og Mørk var lagvenninner i Larvik, før den norske bakspilleren reiste til Györ i sommer.

Frankrike-video

Mørk har ladet opp til kveldens semifinale med å se Frankrike på video.

- Semifinale mot Frankrike blir veldig tøft. De har spilt OL-finale (i Rio) og de spiller bra, med mange gode spillere, sier Mørk.

- Hvordan skal dere slå Frankrike?

- Vi må ta med oss farten fra Tsjekkia-kampen, alle innspillene til linja og trykket på mål. Jeg må se litt på kampen vi spilte mot dem i Møbelringen Cup også, for da vant vi mye (29-20) og skapte problemer for dem. Vi ser masse video, sier Mørk til Dagbladet.

Så alle skudd

Før semifinalen forteller også danske Toft om hvordan hun klarte å stoppe Romania-stjernen Cristina Neagu. Hun er suveren EM-toppscorer med 46 mål (11 mer enn danske Stine Jørgensen). I Danmark - Romania stoppet Neagu på tre scoring - på 13 skudd.

- Mitt samarbeid med forsvaret er utrolig godt. Vi hadde forberedt oss ekstra godt på Neagu, sier Toft.

- Hvordan forberedte du deg?

- Jeg har sett alle Neagus skudd i hele EM. Jeg studerte alt før kampen. Det var mange skudd å se på, men det hjalp tydeligvis. Jeg har aldri reddet så mye mot henne før, sier Toft til Dagbladet og ler.

- Hva tenker du om å være i semifinalen?

- Det er en drøm. Ingen hadde trodd dette, men nå står vi her. Norge-kampen ga oss tro på at vi kan slå hvem som helst. Det var helt uvirkelig å stå her. Verdens beste forsvar sto foran meg. Nå er det en 50-50-kamp mot Nederland. Ettersom vi slo Romania, så kan vi også slå Nederland, sier Toft.

  • Nederland - Danmark, kl. 18.15
  • Frankrike - Norge, kl. 20.45. TV3 viser håndball-EM på norske skjermer.

Live-published photos and videos via Shootitlive