Den danske VM-troppen frastjålet 30 sykler

- Nå er gleden ved seieren og VM-gullet mitt borte.

- GLEDEN BORTE: Amalie Dideriksen jublet over U19-gullet i Firenze på fredag. I dag er gleden erstattet av bekymring etter at den danske troppen ble frastjålet utstyr for store summer. Foto: Luca Bruno, AP / NTB Scanpix
- GLEDEN BORTE: Amalie Dideriksen jublet over U19-gullet i Firenze på fredag. I dag er gleden erstattet av bekymring etter at den danske troppen ble frastjålet utstyr for store summer. Foto: Luca Bruno, AP / NTB ScanpixVis mer

Danskene jublet over sin beste VM-innsats noensinne da sykkel-VM ble avsluttet i Firenze søndag, men så kom nedturen.

I dag våknet de danske lederne, trenerne og rytterne opp til at en av bilene var brutt opp, og 30 sykler var stjålet i løpet av natten. I tillegg var 50 hjulsett forsvunnet. Det betyr at danskene har mistet utstyr for flere hundre tusen kroner.

Det er i første rekke syklene til U19-rytterne som er borte. Sykler tilhørende støtteapparatet har også forsvunnet i det frekke tyveriet.

Amalie Didriksen, nybakt verdensmester i U19-klassen for kvinner, sier hun har fått spolert gleden ved gullmedaljen sin.

- Det er veldig frustrerende det som har skjedd. Nå er gleden ved seieren og VM-gullet mitt borte, for nå må jeg bekymre meg for hvordan jeg skal få anskaffet nytt utstyr etter tyveriet. Det var ikke slik det skulle være, skriver hun på Facebook.

Også ryttere fra Saxo-Tinkoff-laget fikk frastjålet sykler og utstyr fra det samme hotellet natt til mandag.

(NTB)