Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den dårligste kontrakten min på seks år

Likevel ønsker Mourinho 12 nye år i Chelsea.

- ELSKER CHELSEA: Jose Mourinho sier det verken var pengene eller utsikten til en enkel jobb som lokket ham tilbake til Chelsea. Foto: Andrew Winning, Reuters / NTB Scanpix
- ELSKER CHELSEA: Jose Mourinho sier det verken var pengene eller utsikten til en enkel jobb som lokket ham tilbake til Chelsea. Foto: Andrew Winning, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Jose Mourinho sier han ikke har hatt en dårligere kontrakt enn han har i Chelsea siden han forlot klubben. Og ikke er jobben spesielt enkel heller. Men likevel ønsker han å bli der til han er godt oppe i 60-årene.

Han sier til Sky Sports han håper at han og klubben setter seg ned etter fireårsperioden og er enige om enten å samarbeide eller gå hver sin vei. Men helst vil han altså bli.

- Jeg ønsker å bli værende i - la oss si 12 år.  Jeg fyller 51 år neste måned. Jeg vil si 12 år, og så komme til VM med et landslag. Jeg ville foretrukket Portugal. England er andrevalget, ja.

«Fantastisk» for Moyes Mourinho sier at stabilitet og kontinuitet er viktig. Først og fremst på eiersiden og i styret, dernest på nest øverste nivå: manageren.

- Stabilitet er veldig viktig. Se for eksempel på Manchester United, der alle føler at David Moyes vil få tid til å gjøre jobben sin på en rolig måte. Det synes jeg er fantastisk, sier Mourinho.

Han forteller, kanskje ikke så overraskende, at han kunne velge og vrake i mange jobbtilbud da ryktene svirret om at han ville forlate Madrid.

- Det var mange lag som kunne blitt en umiddelbar suksess under min ledelse. Jeg hadde Real Madrid. Jeg forlot dem fordi jeg ville, ikke fordi de ville. Jeg hadde andre klubber i andre land hvor det ville vært enklere å finne en «lett» jobb umiddelbart.

Ikke for pengene Men han var ikke på jakt eller en enkel jobb. Og ifølge Mourinho valgte han ikke å reise tilbake til Roman Abramovitsj og Chelsea for pengenes skyld.

- Hvis det var av økonomiske grunner, ville jeg ikke vært her for mye mindre penger enn i Real Madrid, hvor jeg hadde tre år igjen av kontrakten. Jeg kom heller ikke hit fordi jobben var enkel, eller fordi jeg hadde et lag som var klart for å kjempe om tittelen, eller fordi det var den beste kontrakten jeg har fått. Det er den dårligste kontrakten i løpet av mine seks siste år. Jeg er her fordi jeg elsker klubben, og jeg elsker prosjektet. Det er et annerledes prosjekt.

I kveld møter Mourinho og Chelsea en manager som har fått regjere i klubben sin siden 1996: Arsene Wenger og hans Arsenal. Med seier vil Chelsea ligge på andreplass med like mange poeng som Liverpool, men bak på målforskjell. Vinner Arsenal, topper de tabellen to poeng foran Liverpool.