NØKTERN: - Vi strever for å bli bedre kollektivt, men fortsatt er vi ikke der, sier Hønefoss-kaptein Frode Lafton. Her trøster han keeper Thomas Solvoll etter ett av seks baklengsmål mot Lillestrøm søndag. Foto: Marius Torgersrud, Scanpix
NØKTERN: - Vi strever for å bli bedre kollektivt, men fortsatt er vi ikke der, sier Hønefoss-kaptein Frode Lafton. Her trøster han keeper Thomas Solvoll etter ett av seks baklengsmål mot Lillestrøm søndag. Foto: Marius Torgersrud, ScanpixVis mer

Den dårligste seriestarten siden Moss i 1996

Trist statistikk for Hønefoss.

|||• Les også: Sundgot nølte ikke med å knuse broren

Hønefoss har fått et tøft møte med Tippeligaen. Ringerikslaget har hatt den dårligste seriestarten siden Moss i 1996.

Etter tre kamper, står HBK med null poeng og 0-10 i målforskjell. Det samme gjorde Moss for 14 år siden, skriver Aftenposten.

Sist helg tapte tabelljumboen 0-6 for Lillestrøm.

- Jeg har på vegne av klubben forsøkt å være nøktern etter opprykket i fjor. Eliteserien er en helt ny hverdag for oss. Men at det er tøft er helt sikkert, sier Frode Lafton til Aftenposten.

- I 1. divisjon kunne vi avgjøre kamper på enkeltprestasjoner. Nå er vi mer avhengige av at alle på laget er gode. Vi strever for å bli bedre kollektivt, men fortsatt er vi ikke der.

Nye spillere

Hønefoss hentet en rekke nye spillere i vinter, blant andre Kristjan Örn Sigurdsson fra Brann og Lyn-duoen Paul Obiefule og Davy Claude Angan.

- Jeg vil ikke bruke det som unnskyldning, men vi trenger litt mer tid. Vi har fått gode fotballspillere, men vi må også lære hverandre å kjenne. Kommunikasjonen har vært en større utfordring enn det vi trodde på forhånd, mener HBK-kapteinen.

Rett trener

Han mener trener Ole Bjørn Sundgot, som er under press etter den dårlige sesongstarten, er rett mann til å lede laget.

- For spillerne er det ingen tvil, lederstilen til Ole Bjørn har fungert hos oss. Det blir altfor tidlig å skulle mase om en ny trener nå. Slikt vil bare skape enda mer uro. Nå ser vi framover alle sammen. Det er i hvert fall ikke noe bråk internt, sier Lafton til Aftenposten.

Hønefoss møter de to andre nyopprykkede lagene, Haugesund (2 poeng) og Kongsvinger (0 poeng) i de to neste serierundene.

(NTB)