Den deilige franske revansjen

Åsbjørn Tengsareid og Mjølner Turbo tok en revansje som smakte uvanlig godt på Vincennes søndag.

Torsdag ble Åsbjørn Tengsareid feiret som vinnerkusk bak kaldblodshesten Mjølner Turbo på Vincennes. Han ble seiersintervjuet over høyttaleranlegget på den enorme tribunen på den sagnomsuste banen. Rogalendingen var i seiersrus allerede. Men så kom sjokket. Banedommerne valgte etter en altfor lang stund å diskvalifisere Mjølner Turbo for en ruskete bakbeinsaksjon. Verdens strengeste dommere hadde slått til for fullt og sendte Tengsareid rasende ut i mørket.

Det ville aldri ha skjedd noe annet sted i verden. Seieren gikk til en annen norsk hest. Slettvoll Rambo og kusk Edvard Kristiansen fikk seieren i ren gave.

Revansjen

I går kom den deilige revansjen. Dommerne syntes godt om bakbeinsaksjonen til Mjølner Turbo, som travet et nytt sterkt løp ute i sporene på den krevende berg og dalbanen i Paris. Det er flere meters høydeforskjell på de to langsidene. Og den siste svingen tar liksom aldri slutt. Men det gjorde heller ikke kreftene til Mjølner Turbo. Og bakbeinsaksjonen satt. Når sant skal sies, var han mye finere i travet søndag.

Flaks

Men i går fikk Åsbjørn Tengsareid og Mjølner Turbo betalt tilbake med flaks all den uturen de ble tildelt torsdag.

-Jeg trodde jeg var diskvalifisert igjen. Denne gang for oppløpsgalopp. Mjølner Turbo slo to galoppslag, da jeg var sikkelig etter ham for å få ham til å ta i for fullt ut mot oppløpet. Heldigvis var det på rett side av oppløpsstreken, forteller Åsbjørn Tengsareid til Dagbladet.no.

De franske dommerne er knallharde, enten det dreier seg om urent trav, eller et eneste galoppsteg på oppløpet. Det kunne altså endt i en real fiasko. To ganger først i mål og to diskvalifikasjoner. Men så ble det suksess likevel.

Målfoto

Tengsareid hadde også tur med målfotoet. Mjølner Turbo vant med minst mulig margin foran den andre norske deltakeren Tyri Kongen og Geir Flåten.

-Jeg trodde Flåten var først og ble utrolig lettet, da jeg fikk se målfotoet på storskjermen, sier Tengsareid.

Rogalendingen har sittet mer på fly de siste dagene, enn bak hesterompa. Torsdag kjørte han i Paris. Lørdag var han på Biri under V75-løpene. Og i går var han tilbake i Paris.

BYTTET UFLAKS MED FLAKS. Søndag var Mjølner Turbo og Åsbjørn Tengsareid tilbake på Vincennes og tok en triumf som smakte. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BYTTET UFLAKS MED FLAKS. Søndag var Mjølner Turbo og Åsbjørn Tengsareid tilbake på Vincennes og tok en triumf som smakte. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

-Nå blir jeg og samboeren min her til mandag. Vi skal ut på byen i kveld og feire, sa en tydelig lettet Åsbjørn Tengsareid etter at noen hektiske og dramatiske dager i Frankrike endte bra.

Seieren var verdt 10.000 euro. Men denne gang var det æren som gikk foran pengene.

Når det ikke ble gull på en søndag i Sapporo, endte det med norsk dobbeltseier på en travbane i Paris.