Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aaron Hernandez

Den drapsdømte superstjernas påståtte selvmordsbrev offentliggjort:
- Den allmektiges plan

Mens familien til Aaron Hernandez kritiserer aktoratet.

VAR PATRIOTS-PROFIL: Aaron Hernandez spilte for New England Patriots fra 2010 til 2012, og ble sett på som et stort talent innen amerikansk fotball.  Foto: Gray Quetti/CSM/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VAR PATRIOTS-PROFIL: Aaron Hernandez spilte for New England Patriots fra 2010 til 2012, og ble sett på som et stort talent innen amerikansk fotball.  Foto: Gray Quetti/CSM/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til den 19. april ble Aaron Hernandez funnet død på cellen i Souza-Baranowski-fengselet i Massachusetts.

Dagen etter konkluderte delstatens rettsmedisinere at den tidligere New England Patriots-stjerna hadde begått selvmord.

Dette har imidlertid representanter for hans familie sådd tvil om.

- Det var ingen samtaler eller korrespondanse med Aaron som indikerte at noe som dette var mulig, sa den avdødes advokat, José Baez, kort tid etter at nyheten ble kjent.

- Alltid med deg

Nå har Joseph Early Jr., distriktsadvokat for Worcester, sluppet det som angivelig er Hernandez' selvmordsbrev, ifølge Boston Globe.

Der står det følgende:

«Dette var den allmektiges plan, ikke min egen».

Brevet er adressert til Shayanna Jenkins Hernandez, den avdødes forlovede, og skal ha blitt skrevet rett før Hernandez' død.

«Shay, du har alltid vært min sjelevenn, og jeg vil at du skal leve livet med visshet om at jeg alltid er med deg», lyder brevets første setning.

- Advarte deg indirekte

«Jeg advarte deg indirekte om det som skulle skje», står det videre i brevet, før forfattere bekjenner sin kjærlighet til Jenkins Hernandez.

Til sist ber brevets forfatter Jenkins Hernandez om å fortelle hans nærmeste at han elsker dem.

«La (anonymisert person) vite hvor mye jeg elsker henne. Ta vare på (anonymisert person) og (anonymisert person) for meg. De er guttene mine. (DU ER RIK)»,

Reagerer på offentliggjøringen

Påtalemyndigheten slapp brevet for å få fram sin dokumentasjon i forbindelse med saken. Ifølge delstatsaktoratet er det et av tre håndskrevne notater som ble funnet i cellen til Hernandez.

Offentliggjøringen har fått sterke reaksjoner fra apparatet rundt familien til Hernandez.

- I stedet for å beskytte ofrene, straffer de Hernandez-familien som bør få sørge i fred, står det i en pressemelding signert José Baez, ifølge CNN.

Frikjent for dobbeltdrap

Hovedgrunnen til at familien og Baez ikke tror på fengselets forklaring, er at Hernandez ble frikjent for dobbeltdrap for bare fire dager siden.

I tillegg til det, hevder Baez at Hernandez var optimistisk med tanke på å få omgjort drapsdommen han allerede sonet livstid for.

Den kom i forbindelse med drapet på den halvprofesjonelle fotballspilleren Odin Lloyd. Ifølge rettsavgjørelsen skjøt Hernandez Lloyd i North Attlebourough i 2013.

- Aaron så fram mot en ny sjanse til å bevise sin uskyld, sa advokat José Baez i forrige måned.

- Var alene

Protestene kommer på tross av at aktoratets konklusjon om at Hernandez tok sitt eget liv klokka 03.03 lokal tid.

Han skal også ha blokkert døra til rommet og skrevet «John 3:16» på sin egen panne, ifølge Boston Globe.

- Resultatet av etterforskningen er at Hernandez var alene på tidspunktet da han ble hengt, uttalte Joseph D. Early Jr., distriktsadvokat for Worcester, i en pressemelding om rettsmedinernes undersøkelser.