Den endelige brødreduellen

Alt ligger til rette for at Henning Solberg omsider skal få vist seg fra sin beste side - og gjennomføre det endelige prestisjeoppgjøret mot lillebror Petter.

KARLSTAD (Dagbladet): Nå er det ikke lenger rom for unnskyldninger - uansett så velbegrunnede de faktisk har vært. Peugeot-føreren har erfaring på snø. Han har en meget bra bil. Han har flere testdager enn noen gang før. Alt fungerer. Og det gjør Henning Solberg nervøs. Pissenervøs.

-  Ja, jeg er jævlig nervøs. Jeg vet ikke hvor jeg står i forhold til konkurrentene, sier Henning Solberg til Dagbladet.

Spydeberg-føreren har nettopp møtt fans, presse og de andre norske førerne på et hotell i Karlstad. Og 33-åringen er spent som en fireåring på lille julaften. Målet er topp 5. Helst pallen.

Best på shakedown

Men den doble verdensmester Marcus Grönholm heller litt kjølevann i blodet på storebror Solberg.

-  Petter er nok vassere. Det er nok bare en Solberg, sier finske Marcus Grönholm til Dagbladet.

Henning blir bare tent av Grönholms spådom.

-  Det gjør meg bare enda mer inspirert til å gjøre det bra, sier Solberg som overbeviste stort på shakedown (testløp) i går morges. Med en 5. plass var han tre tideler bedre enn lillebror Petter.

PRESTISJE:  Fjorårsvinner Petter Solberg (t.h.) er en av favorittene til å vinne Rally Sverige. Men Henning Solberg er klar outsider til pallplass. Foto: Daniel Sannum Lauten
PRESTISJE: Fjorårsvinner Petter Solberg (t.h.) er en av favorittene til å vinne Rally Sverige. Men Henning Solberg er klar outsider til pallplass. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

I kanonslag

Brødrene er gode venner. Men som brødre flest kan de krangle så motoroljen spruter. Og brodernederlag er et ord ingen av dem vet hvordan uttales.

-  Du er klar over at Henning kan slå deg i helga?

-  Gjør han det på en fair og skvær måte er det helt OK for meg, sier lillebror Petter til

Dagbladet.

-  Men han må levere på prøvene. Alle prøvene, advarer han.

Og de som møtte Subaru-

føreren i går, kan skrive under på at han mener alvor.

-  Jeg har aldri sett deg så selvsikker og rolig før?

-  Nei. Og jeg tror aldri jeg har vært det heller, sier Solberg som har funnet et oppsett på bilen som han karaktiserer som megabra.

Best i verden

-  Jeg kan ikke huske sist det klaffa sånn. Jeg tror jeg må tilbake til 2003-sesongen, sier han.

Da var Petter Solberg best i verden.

Rally Sverige er årets andre VM-runde. Bilene skal gjennom 19 fartsprøver på totalt 349 km. Rallyet avsluttes søndag.