Den ene foten i Gullstøvelen

PARIS (Dagbladet): Nederland-Kroatia 1-2. Davor Suker (29) - VM-turneringas beste spiss - forlot Parc de Prince med den ene foten i Gullstøvelen. Hvis Ronaldo ikke scorer to mot Frankrike i kveld er Suker toppscorer med seks mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og Gullstøvelen er når alt kommer til alt viktigere enn VM-bronsen for Davor Suker. Det kryr nemlig ikke av VM-toppscorere på denne kloden. Og oppmerksomheten som følger i kjølvannet - og ikke minst pengene - er over middels.

Ikke rart den glitrenede kroaten smilte i går kveld.

Ronaldo?

Davor Suker endte opp som alle toppscorere siden 1978 - med seks mål. Det forutsetter sjølsagt at Ronaldo ikke finner fram det alle har ventet på siden VM begynte 10. juni, de magiske avslutningene. Men to mål i kveld - og deling på toppscorerlista - er likevel ikke nok for verdens største fotballstjerne.

Skal Ronaldo bli fornøyd - han drømte tross alt om å score 14 mål og bli tidenes skytterkonge i VM - er han nødt til å gjøre tre mot Frankrike. Kvelden før den enorme festen i Paris hører drømmen hjemme i Utopia.

Suker fornøyd

Men Suker er fornøyd med sine seks scoringer. Og den siste ga altså Kroatia VM-bronse. For det var Sukers venstrebein - et aldeles glitrende venstrebein - som ordnet 2-1 i går kveld.

Det ser ikke så vanskelig ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer