Den ene foten i Gullstøvelen

PARIS (Dagbladet): Nederland-Kroatia 1-2. Davor Suker (29) - VM-turneringas beste spiss - forlot Parc de Prince med den ene foten i Gullstøvelen. Hvis Ronaldo ikke scorer to mot Frankrike i kveld er Suker toppscorer med seks mål.

Og Gullstøvelen er når alt kommer til alt viktigere enn VM-bronsen for Davor Suker. Det kryr nemlig ikke av VM-toppscorere på denne kloden. Og oppmerksomheten som følger i kjølvannet - og ikke minst pengene - er over middels.

Ikke rart den glitrenede kroaten smilte i går kveld.

Ronaldo?

Davor Suker endte opp som alle toppscorere siden 1978 - med seks mål. Det forutsetter sjølsagt at Ronaldo ikke finner fram det alle har ventet på siden VM begynte 10. juni, de magiske avslutningene. Men to mål i kveld - og deling på toppscorerlista - er likevel ikke nok for verdens største fotballstjerne.

Skal Ronaldo bli fornøyd - han drømte tross alt om å score 14 mål og bli tidenes skytterkonge i VM - er han nødt til å gjøre tre mot Frankrike.
Kvelden før den enorme festen i Paris hører drømmen hjemme i Utopia.

Suker fornøyd

Men Suker er fornøyd med sine seks scoringer. Og den siste ga altså Kroatia VM-bronse. For det var Sukers venstrebein - et aldeles glitrende venstrebein - som ordnet 2-1 i går kveld.

Det ser ikke så vanskelig ut.

Men:
Du kan jo prøve sjøl.

Og Davor Suker er sikkert fornøyd med den liste han får navnet sitt på også. Det er nemlig ikke smågutter som har scoret seks VM-mål siden Argentina-VM i 1978. Her er lista;

1978 Kempes, Argentina.

1982 Rossi, Italia.

1986 Lineker, England.

1990 Schilachi, Italia.

1994 Salenko, Russland og Stoichkov, Bulgaria.

Dårlig Bergkamp

Nederland hadde ballen og sløste bort mulighetene i fotballkampen som egentlig ingen vil spille. En taperfinale er ikke mye for humøret. Og derfor var ikke fokus der da Kluivert, Seedorf og Overmaars virkelig trengte det.

Dennis Bergkamp var ikke der i det hele tatt.

Arsenal-stjerna ble tatt av banen etter 58 minutter på Parc des Princes. Han burde egentlig vært ute av laget etter kjempescoringa mot Argentina i kvartfinalen. For siden praktmålet i Marseille har ikke Dennis Bergkamp vært seg sjøl.
Han har ikke vært noe som helst.

Stolte kroater inntok Paris-gatene i natt og feiret triumfen. VM-bronsen er en stor triumf. Men i kveld - uansett hvem som vinner - vil den franske hovedstaden omgjøres til et eneste stort nachspiel.

Blir det Frankrike som løfter pokalen vil tre heile dager til ende fortone seg som et øyeblikk.