Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Den ene leggen min er så vond

Henrik Kristoffersen har slitt med en leggskade siden desember.

OVERLEGEN: Henrik Kristoffersen tok sin niende verdenscupseier i går. Foto: Christof Stache / AFP
OVERLEGEN: Henrik Kristoffersen tok sin niende verdenscupseier i går. Foto: Christof Stache / AFP Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen tok sin femte seier for sesongen i gårsdagens slalåm i Kitzbühel. I dag melder Romerikes Blad at Kristoffersen har slitt med en leggskade siden før jul.

- Den ene leggen min er så vond etter trening og renn at jeg må være forsiktig. Jeg kommer ikke til å bli kvitt det før sesongen er over, men det kan ikke bli verre, sier Kristoffersen.

Nye sko Skaden hemmer ikke Kristoffersen når han kjører på ski. Smertene kommer i etterkant, men unggutten har større bekymringer enn akkurat selve smerten. Frykten for at skaden skal utvikle seg til et tretthetsbrudd er størst. Det vil sette 21-åringen ut av spill resten av sesongen.

Foten hans kommer i press når han spenner til alpinskoene. Mellom løpene i Wengen og Kitzbühel var Kristoffersen hos leverandøren sin for å få tilpasset nye sko.

- Jeg har testet de nye støvlene, men i rennet på søndag brukte jeg de gamle. Det er svært viktig at dette ikke blir verre nå, forteller han.

- Under kontroll Faren til Henrik, Lars Kristoffersen, forteller at de har kontroll på situasjonen.

- Vi må være forsiktige, men vi har kontroll. Problemet er ikke å kjøre på ski, men for øyeblikket kan han ikke trene så mye som ønsket. Over tid er ikke det heldig, sier han.

Henrik Kristoffersen ble i går den første noensinne til å vinne slalåmrennene i Adelboden, Wengen og Kitzbühel i samme sesong. I morgen er det nytt renn. Da kjøres den tradisjonsrike kveldsslalåmen i Schladming. Kristoffersen tok sin første verdenscupseier i nettopp Schladming for to år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media